Wpis z mikrobloga

Z okazji Wielkanocny chciałbym się pochwalić patelnią po jajecznicy którą zrobiłem wczoraj.

Dla niekumatych chodzi mi o to że po zrobieniu jajecznicy nie zostało żadnych przylepionych resztek do patelni mimo że jest to zwykła stalowa patelnia.
A mam kilka rodzajów i czasami więcej na nich zostaje niż spada na talerz.
I trzeba ostro skrobać.
A tutaj odwróciłem patelnie i gotowe.

Pytanie jak taką jajecznicę przygotować bo sytuacja jak na zdjęciu zdarza mi się raz na kilka miesięcy.
#pytanie #gotujzwykopem #jajecznica
Slwk_1 - Z okazji Wielkanocny chciałbym się pochwalić patelnią po jajecznicy którą zr...

źródło: IMG_20240328_064955

Pobierz
  • 12
@Sl_w_k_1 jak chodzi o patelnie stalowe to potrzebne jest odpowiednie rozgrzanie patelni. najlepiej testować kropelkami wody, jak od razu wyparowują to jest za gorąca. kropelki wody muszą "tańczyć" na takiej patelni i wtedy możesz normalnie nawet sadzone na niej smażyć i nic nie przywiera, polecam się na przyszłość.