Wpis z mikrobloga

Co te #januszebiznesu, to ja nawet nie. Czy jeśli podaję cenę za mój super samochód 2500 i tyle właśnie chcę, to Janusze nie mogą tego po prostu zaakceptować? Każdy mi wciska, że 2000 daje i bierze od ręki (nie obejrzeli nawet auta i w sumie nie dają argumentów, czemu cena ma spaść). I się Janusze oburzają, jak nie chcę się targować (nikt pani nie weźmie już, tylko ja taki zdecydowany). Już 21 osób do mnie napisało, większość chce za 2000. Czy jeśli zrobię cenę 3000, to Janusze będą zbijać do 2500? Tak to działa? A może zrobię 10k i sobie z 5k zarobię? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#siriusbiznes #logikajanusza
  • 34
  • Odpowiedz
@Lymha: tak to działa, dlatego ludzie dają czesto takie końcówki przy rzeczach które chcą sprzedać. np. 330zł to klient "utarguje" te 30 i wszyscy zadowoleni ;]
  • Odpowiedz
  • 47
@Lymha: To taki zwyczaj przy tego typu transakcjach. Jak chcesz 2500 zlota, to wystaw za 3000. Ponegocjujesz troche, zejdziesz z ceny i wszyscy beda zadowoleni.
  • Odpowiedz
@Lymha: Oglądam Discovery więc jestem ekspertem, pozwólcie, że się wypowiem. Przeważnie przy ustalaniu ceny należy przewidzieć, że potencjalny nabywca zaoferuje kwotę zmniejszoną do zaokrąglonej. Np. wystawiamy za 2000 to on zaproponuje 1500, wystawiamy za 3500 to on janusz powie 2500. Im wyższa cena tym wyższe przebicie. Hasłem, na które niemal każdy Janusz się nabierze jest słynne ,,dobrze, zatem spotkajmy się w połowie"- w Twoim przypadku, jeśli chcezs uzyskać 2500, to musisz
  • Odpowiedz
  • 13
@Lymha: Malo tego. Moze jeszcze przyjanuszujesz i pojdzie za 2700 jak pisal @nasedo. Bedzie na waciki. A i pamietaj nablyszczyc plastiki w srodku litrami Plaka, zeby az tluste byly. Janusze to uwielbiajo.
  • Odpowiedz
@gustawny: @3nriqu3: Zdam relację, jak moje Janusze zapatrują się na 3000, cena już zmieniona :D Choć chyba prędzej kupią jakieś panie, bo dwie już spamują mi mejla, że one tak bardzo pragną tego samochodu, bo jest taki śliczny! Dziś właśnie widzę się z jakimś panem, co dla "córy" kupuje i przez telefon słyszałam duże parcie tejże na ojca :D
  • Odpowiedz