Wpis z mikrobloga

Postanowiłem pograć w EU. Niestety najnowsza wersja nie działa płynnie, więc dałem szansę starszej wersji. Mam wersję z dodatkami, zaktualizowaną do 5.2. Grałem już kiedyś w #eu3, ale to była wersja bez dodatków i chyba grałem na łatwym poziomie bo nie miałem takich problemów.

1. Brak ludzi

W jaki sposób można przyśpieszyć regenerację siły ludzkiej? Wojować przestałem już parę lat temu, a wciąż nie odtworzyłem swojej armii. W takim tempie nigdy nie podbiję całego świata ;)

Postawiłem wszędzie zbrojownie, ale to podniosło chyba tylko górny limit (może minimalnie podniosło tempo, ale nie jestem pewien).

2. Podbijanie

Jak zwasalisować biskupstwo? Tylko drogą wojenną? A jeżeli tak to jak wywołać wojnę z sąsiadem nie tracąc przy okazji kilku punktów stabilności i nie zyskując mnóstwa niesławy?

3. Mordujo moje armie!!!

Sardyńczycy, Szwajcarzy i chyba Ferrara (a w sumie to chyba też wszystkie jednoprowincjowce z półwyspu) wojują z Papiestwem, i co chwila wycofują swoje armie na moje terytorium, mimo że nie mają prawa do przemarszu a ja nie dostaję z tej okazji casusu beli przeciwko nim.

A ONI ZJADAJO ZIMNIOKI MOIM ŻOŁNIERZO JAK STONKA!!!

Da się coś z tym zrobić?

I czy warto zostać cesarzem ŚCR? Bo na łapówki dla elektorów wydałem majątek, a czeski król, i jednocześnie cesarz, nie ma chyba zamiaru umrzeć i oddać mi tego zaszczytu.

#eu3 #europauniversalis
Pobierz D.....y - Postanowiłem pograć w EU. Niestety najnowsza wersja nie działa płynnie, wię...
źródło: comment_jeZec1GuiLe4ZnE6Gv539BMMKlpW0fWj.jpg
  • 4
@TedUnabomber666: Cesarzem jest od 1378, myślałem że za długo nie pożyje już...

@Korwinoid: 1. Jak zwiększam płace to tylko szybciej pułki się regenerują, ale górnym limitem jest prędkość odtwarzania się siły ludzkiej. I nie wiem czy da się to przyśpieszyć.

2. No właśnie nie wiem...

3. No to lipa, pozostaje przenieść wojsko dalej od tej wojennej pożogi.