Aktywne Wpisy
Antorus +1266
To samo robili na Węgrzech przed wyborami - sztucznie trzymali cenę paliwa poniżej rynkowej (sprzedaż ze stratą), tylko po to, by po wyborach ta cena natychmiast wzrosła o ponad 30% i nakręciła potężny kryzys gospodarczy.
SkyrFan2000 +99
Człowiek już Gonciarza bronił że drama to nothing-burger.
A tutaj wychodzisz że może prawdą jest że to agresywno-napastującym spermiarz new age. Który na ciągach narkotykowych wylewa frustracje do losowych modelek.
xD
#gonciarz
A tutaj wychodzisz że może prawdą jest że to agresywno-napastującym spermiarz new age. Który na ciągach narkotykowych wylewa frustracje do losowych modelek.
Narkopancze
xD
#gonciarz
1. Brak ludzi
W jaki sposób można przyśpieszyć regenerację siły ludzkiej? Wojować przestałem już parę lat temu, a wciąż nie odtworzyłem swojej armii. W takim tempie nigdy nie podbiję całego świata ;)
Postawiłem wszędzie zbrojownie, ale to podniosło chyba tylko górny limit (może minimalnie podniosło tempo, ale nie jestem pewien).
2. Podbijanie
Jak zwasalisować biskupstwo? Tylko drogą wojenną? A jeżeli tak to jak wywołać wojnę z sąsiadem nie tracąc przy okazji kilku punktów stabilności i nie zyskując mnóstwa niesławy?
3. Mordujo moje armie!!!
Sardyńczycy, Szwajcarzy i chyba Ferrara (a w sumie to chyba też wszystkie jednoprowincjowce z półwyspu) wojują z Papiestwem, i co chwila wycofują swoje armie na moje terytorium, mimo że nie mają prawa do przemarszu a ja nie dostaję z tej okazji casusu beli przeciwko nim.
A ONI ZJADAJO ZIMNIOKI MOIM ŻOŁNIERZO JAK STONKA!!!
Da się coś z tym zrobić?
I czy warto zostać cesarzem ŚCR? Bo na łapówki dla elektorów wydałem majątek, a czeski król, i jednocześnie cesarz, nie ma chyba zamiaru umrzeć i oddać mi tego zaszczytu.
#eu3 #europauniversalis
Komentarz usunięty przez autora
@Korwinoid: 1. Jak zwiększam płace to tylko szybciej pułki się regenerują, ale górnym limitem jest prędkość odtwarzania się siły ludzkiej. I nie wiem czy da się to przyśpieszyć.
2. No właśnie nie wiem...
3. No to lipa, pozostaje przenieść wojsko dalej od tej wojennej pożogi.