Aktywne Wpisy
gaz_wieprzowy +37
#gielda
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD
ale poważnie na co wy liczyliscie longując rope XDDDDDD
że do ilu dojdzie? do 200?
było zamykać po 100 byście byli zarobieni, chyba ze kupiliscie ewidentnie na górce xD

diamondhands +15
#iran czy tylko ja mam wrażenie że istnieje jakas blokada informacyjna z tej wojny? trudno o jakieś sprawdzone informacje, wszędzie zalew ai slop, nie wiadomo do końca jak to wszystko jest skoordynowane

#obligacje #inwestycje #oszczedzanie
@Fricooo: Jeżeli i tak zakładasz, że po roku skorzystasz z opcji przedterminowego wykupu, to raczej weź COI, które dają teraz 6,55% w pierwszym roku. TOS mają największy sens wtedy, gdy są trzymane do końca (3 lata), ponieważ - w odróżnieniu od innych (nie licząc EDO) - oferują
Na stronie obligacjeskarbowe.pl powinien być oficjalny kalkulator pokazujący całą kwotę na dany dzień wykupu.
Porownaujac do lokaty to przy zerwaniu lokaty zawsze tracisz odsetki i rzadki kiedy masz fajne lokaty na nie nowe środki i powyżej 3msc.
@Mmiko: W zasadzie coś takiego (symulator) jest, tylko dostępne dla posiadacza obligacji. Tzn. po zalogowaniu w serwisie, gdy klikniesz w menu w "Przedterminowy wykup", widzisz dokładnie kwoty "kary" i narosłych odsetek na dzień wykupu (nie ma tylko podatku Belki, który musisz sobie odliczyć sam od narosłych odsetek).
Myślałem, że uda mi się wkleić screena, ale akurat mają przerwę
źródło: Zrzut ekranu 2024-03-16 094101
Pobierz