Aktywne Wpisy
wieszjo +33
Ej @programista_wykopek jeszcze raz się sprujesz do @szagatunia i ty już wiesz co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#famemma
#famemma
Tasde +671
Jak mu powiedzieli że wznowienie przesłuchania o 15 a on ma zegarek do góry nogami, to on ma jeszcze 6 godzin przerwy ( ͡º ͜ʖ͡º)
#sejm
#sejm
Zamontowałem w swojej małej instalacji taki ogranicznik prądu rozruchowego. Spełnia swoją rolę ale nawet po odłączeniu wszystkiego licznik pokazuje mi że bierze prawie 10W przy bardzo niskim power factor :/
Będzie to liczone przez główny licznik firmy energetycznej? Jeśli tak, to można coś z tym zrobić?
#elektryka #elektrotechnika #pytanie
Myślałem że mam to z głowy a jeszcze muszę to jakoś skompensować, masz jakiś pomysł jak to zrobić? (╯︵╰,)
Akumulatory na blackout, zasilają mi też cały czas mostki do inteligentnego domu :)
Podejrzewam że przyczyną jest to że podłączam ładowarkę która jest pod obciążeniem, tzn. Ma już podłączone akumulatory.
Po za tym oprócz ładowarki też stanowisko komputerowe mi wywala te bezpieczniki(na raz podpinam 2x zasilacze do laptopa, 2 monitory, zasilacze USB, silniczek do regulacji wysokości biurkq)
No fakt, zamontowanie tego za wyłącznikiem załatwi sprawe. Dzięki :)