Wpis z mikrobloga

Cristiano Ronaldo przystąpi do Klasyku po tym, jak we wtorkowy wieczór zbliżył się do wyrównania rekordu goli strzelonych w jednym sezonie w Lidze Mistrzów. Portugalczyk jak do tej pory zaliczył w tych rozgrywkach 13 trafień i brakuje mu tylko jednej do zrównania się z Altafinim, Messim i van Nistelrooyem. Ponadto brakuje mu jednego gola do osiągnięcia takiego samego rezultatu, jak wielki Di Stéfano, który w barwach Realu Madryt strzelił w Pucharze Europy 49 goli. W niedzielę odbędzie się kolejne El Clásico, a bilans Cristiano w starciu z ekipą Barcelony to 12 bramek w 20 spotkaniach.

To piąta ulubiona ofiara Portugalczyka od momentu jego przyjścia do klubu w 2009 roku. Ronaldo strzelił dwanaście goli Atlético, trzynaście Maladze i piętnaście Getafe i Sevilli. W tym sezonie zaś zaliczył już 41 trafień przy 31 Messiego. W lidze ma przewagę 7 bramek nad Argentyńczykiem w wyścigu po tytuł Pichichi.

#pilkanozna #laliga #realmadryt
D.....r - Cristiano Ronaldo przystąpi do Klasyku po tym, jak we wtorkowy wieczór zbli...
  • 11
@Wojt_ASR: Messi 33 mecze - 31 goli (w lidze 21m - 18 goli).

Ronaldo 37 meczów - 41 goli (24m - 25 goli).

Jakie Ty się różnicy spodziewałeś? Od jakiś dwóch sezonów oboje mają mniej więcej statystyki 1 mecz/1 bramka
Ronaldo jest pomocnikiem panowie, pamiętajcie że napastnikami w Realu są Benzema, Jese (kontuzjowany)i Morata. To raz. Dwa, od tego sezonu CR7 dzieli się rzutami wolnymi z Balem, który już zaliczył kilka trafień.
Nie wiem do końca o co walczysz, @Wojt_ASR. Ja chciałem tylko zaznaczyć, że "hurr durrr Ronaldo potrafi strzelać tylko ogórkom w stylu Getafe" to typowe #!$%@? januszów futbolu. Strzela aż miło, czy to Barcelonie, czy Manchesterowi, czy Szwecji w barażach do MŚ.
@Donk_von_Fisher: O ostatni akapit. Początek ciekawy, ale końcówka to odniesienie do Messiego, jakby to było w jakikolwiek sposób istotne. Jeśli już, to powinieneś napisać, że ma 3 gole przewagi nad Diego Costą, bo to on w tej chwili jest 2. w klasyfikacji strzelców La Liga.