Wpis z mikrobloga

Mireczki, czy Lenovo T480 z 16 GB RAMu, 480 GB SSD i Windowsem 11 Home za 820 złotych to dobra cena? Oczywiście używka. Opłaca się to? Padł mi laptop i szukam zastępstwa. Nie do gier. Pozdrawiam
#laptopy #komputery
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@44gts: ale co, mam ci skriny wysłać?

Rozumiesz że komputery nie są twoim hobby, czy zainteresowaniem, ale to w takim razie nie radz nikomu niczego, jeśli temat jest ci obcy ¯\(ツ)/¯

Ps. Skyrim też działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@44gts Dzięki wielkie. Też się nie znam w ogóle ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Krol_Karo Mnie chodzi o to, żeby dało się przeglądać internet, odpisywać na wiadomości, odpalić GG i pograć w kulki. Skoro piszesz, że działają na tym serwery to może się skuszę. Ale wezmę tego za 1150.
  • Odpowiedz
@Ukrajiniec: tylko pacz jaki to dysk ma, bo jak hdd, to lipa i będzie trzeba wymienić na ssd,
jak ma zaś port mSata, to jeszcze ujdzie do "cywilnych" zastosowań

Najlepiej nvme aby miał. Wtedy to gituwa
  • Odpowiedz
Sam użytkuje laptop z 4x gorszym prockiem i nie narzekam na nic, a śmigają na nim Dockery, serwery MySQL i inne bzdety:p

@Krol_Karo: 4 x gorszym? To co ty tam masz, 2 gen Intela?
  • Odpowiedz
@Krol_Karo ale skąd chłopie ty możesz wiedzieć co jest moim hobby xD
Sprawdziłeś moje wpisy i z tego wnioskujesz czy co?
Aktualnie 2 rdzenie nie nadają się do niczego moim zdaniem. W pracy miałem 3 laptopy z i3 10gen. Do parunastu kart w chromie i dwóch monitorów to nawet desktopowa 6 generacja i5 dostaje zadyszki
Za 350 zł więcej op dostaje 4 rdzenie i przestań mu w głowie mieszać

• Odpowiedz
załadowaniu systemu odpalasz chroma z 15 kartami

@44gts: czyli nie umiesz korzystać z komputera ale dalej sie kłócisz?

Aktualnie 2 rdzenie nie nadają się do niczego moim
  • Odpowiedz
@Krol_Karo ok, odpal 10 kart na chrome i te swoje rzeczy o których piszesz, jedna z tych kart w chromie ma mieć YouTube na 1080p i pokaż średnią z cpu usage z trwania całego filmu. Oczywiście Windows 10 wersja bez żadnych udziwnień, nie żadne tiny lub inne takie zoptyamizlwoane 10 letnie sprzęty z których nie można normalnie korzystać. Ekran to 1080p mam nadzieję bo taki jest najbardziej popularny w tych czasach.
  • Odpowiedz
@Krol_Karo a argumentum ad personam rozpoczęłaś ty z dupy argumentem na podstawie historii moich wpisów więc nie wiem po co się udzielasz w tej kwestii
  • Odpowiedz
@Krol_Karo możesz też dorzucić od razu temperatury i na jakiej prędkości obrotowej oscylował bo wydaje mi się że będzie dosyć ciepło i głośno
  • Odpowiedz