Mireczki, czy Lenovo T480 z 16 GB RAMu, 480 GB SSD i Windowsem 11 Home za 820 złotych to dobra cena? Oczywiście używka. Opłaca się to? Padł mi laptop i szukam zastępstwa. Nie do gier. Pozdrawiam #laptopy #komputery
@44gts Dzięki wielkie. Też się nie znam w ogóle ( ͡°ʖ̯͡°)
@Krol_Karo Mnie chodzi o to, żeby dało się przeglądać internet, odpisywać na wiadomości, odpalić GG i pograć w kulki. Skoro piszesz, że działają na tym serwery to może się skuszę. Ale wezmę tego za 1150.
@Ukrajiniec: tylko pacz jaki to dysk ma, bo jak hdd, to lipa i będzie trzeba wymienić na ssd, jak ma zaś port mSata, to jeszcze ujdzie do "cywilnych" zastosowań
@Krol_Karo ale skąd chłopie ty możesz wiedzieć co jest moim hobby xD Sprawdziłeś moje wpisy i z tego wnioskujesz czy co? Aktualnie 2 rdzenie nie nadają się do niczego moim zdaniem. W pracy miałem 3 laptopy z i3 10gen. Do parunastu kart w chromie i dwóch monitorów to nawet desktopowa 6 generacja i5 dostaje zadyszki Za 350 zł więcej op dostaje 4 rdzenie i przestań mu w głowie mieszać
@Krol_Karo ok, odpal 10 kart na chrome i te swoje rzeczy o których piszesz, jedna z tych kart w chromie ma mieć YouTube na 1080p i pokaż średnią z cpu usage z trwania całego filmu. Oczywiście Windows 10 wersja bez żadnych udziwnień, nie żadne tiny lub inne takie zoptyamizlwoane 10 letnie sprzęty z których nie można normalnie korzystać. Ekran to 1080p mam nadzieję bo taki jest najbardziej popularny w tych czasach.
@Krol_Karo a argumentum ad personam rozpoczęłaś ty z dupy argumentem na podstawie historii moich wpisów więc nie wiem po co się udzielasz w tej kwestii
@Ukrajiniec: mialem kilka tych t480. Powiem szczerze ze 1150 to bym nie dal za niego w tej chwili (choc za pierwsza t480 zaplacilem 2700 ale lata temu)
#laptopy #komputery
@44gts i3-8130U
minimum i5 4c/8t
Sam użytkuje laptop z 4x gorszym prockiem i nie narzekam na nic, a śmigają na nim Dockery, serwery MySQL i inne bzdety:p
Rozumiesz że komputery nie są twoim hobby, czy zainteresowaniem, ale to w takim razie nie radz nikomu niczego, jeśli temat jest ci obcy ¯\(ツ)/¯
Ps. Skyrim też działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Krol_Karo Mnie chodzi o to, żeby dało się przeglądać internet, odpisywać na wiadomości, odpalić GG i pograć w kulki. Skoro piszesz, że działają na tym serwery to może się skuszę. Ale wezmę tego za 1150.
jak ma zaś port mSata, to jeszcze ujdzie do "cywilnych" zastosowań
Najlepiej nvme aby miał. Wtedy to gituwa
@Krol_Karo: 4 x gorszym? To co ty tam masz, 2 gen Intela?
Sprawdziłeś moje wpisy i z tego wnioskujesz czy co?
Aktualnie 2 rdzenie nie nadają się do niczego moim zdaniem. W pracy miałem 3 laptopy z i3 10gen. Do parunastu kart w chromie i dwóch monitorów to nawet desktopowa 6 generacja i5 dostaje zadyszki
Za 350 zł więcej op dostaje 4 rdzenie i przestań mu w głowie mieszać
@44gts: czyli nie umiesz korzystać z komputera ale dalej sie kłócisz?
Po 1200 to juz x1 carbon 6gen idzie kupic.
Ten warty tak z 800-850