Aktywne Wpisy
p0melo +30
#programowanie #it #pracait #programista15k
60% pracowników zatrudnionych w IT nie ma wykształcenia kierunkowego.
Firmy zatrudniają na to samo stanowisko programisty Pawełka absolwenta bootcampu i Kamilka absolwenta informatyki. Oczywiście płacą im tyle samo.
Gdyby
60% pracowników zatrudnionych w IT nie ma wykształcenia kierunkowego.
Firmy zatrudniają na to samo stanowisko programisty Pawełka absolwenta bootcampu i Kamilka absolwenta informatyki. Oczywiście płacą im tyle samo.
Gdyby

Talaxin +193
#pathofexile #patchofexile2 #gry #rozdajo Mam na wydanie dwa klucze do EA Poe2. Gierka dekady. Plus i fajnie jakby był mem. Aktywacja na stronie poe.
Jesienią kupiłem mieszkanie 54m i teraz w zimowe miesiące mam zużycie gazu na poziomie 150m3 na miesiąc.
Gaz mamy do ogrzewania, cwu i kuchenki gazowej.
Mieszkanie ogrzewają 4 grzejniki, temperatura na termostacie ustawiona na 20* w dzień i 18/19* w nocy. Zmiana temperatury na kotle na wyższą pomogła obniżyć zużycie o 1m3 na dobę.
Nie wiem, co może być przyczyną tak dużego zużycia gazu, gdzie sąsiedzi z takim samym kotłem gazowym i wyższą temperaturą w mieszkaniu płacą za 2 miesiące tyle co ja za miesiąc. Mieszkamy w dwójkę, więc tej wody też jakoś bardzo dużo nie idzie. Ostatnio regulowałem też okna, żeby było trochę szczelniej.
#ogrzewanie
Tez ogrzewanie, ciepła woda i kuchenka.
Powinieneś sobie ogarnąć kogoś z kamerką termiczną żeby znaleźć czy gdzieś nie masz dużych mostków.
Ostatnie piętro? Ostatnie zawsze ma najgorzej pod względem izolacji termicznej.
Ja mam mieszkanie pośrodku więc grzeją mnie sąsiedzi z dołu i z góry.
@xdTM na grzejnikach? od ostatniego miesiąca tzn że w 15 dni poszło
Ale mieszkanie pomiędzy sąsiadami co grzeją mi z dołu i z góry to zupełnie co innego niż parter albo poddasze
A sprawdza ktokolwiek czy tam w ogóle jest dodatnia temperatura?
Bo jeżeli nie to jest to niebezpieczne dla konstrukcji budynku
Samą regulacją temperatury na kotle i regulacją okien udało mi się zejść z 5m3 na dobę, do 3,5m3.
Kocioł kondensacyjny, fakt że stary bo ma ok. 22 lata. W tym roku wymiana, więc myślę że może się coś poprawi.