Wpis z mikrobloga

@Zozo_lek: Jedzenie surowego mięsa wieprzowego ze sklepu raczej nie jest dobrym pomysłem. W przypadku metki (i innych wędlin) producenci na pewno mają jakiś sposób na upewnienie się, że to mięso jest bezpiecznie. Ludzie, którzy sami robią domowe surowe wędliny, pewnie biorą mięso od zaufanego rzeźnika.
  • Odpowiedz
@Zozo_lek: W wieprzowinie nie występują naturalnie żadne groźne bakterie. Problemem może być włośnica. Jednak współcześnie nie występuje często, ponieważ świnie mogą się nią zarazić jedząć zainfekowane mięso a hodowlane świnie praktycznie nie jedzą mięsa obecnie. W dodatku świnie jak i mięso z uboju jest badane - raz przez wymogi a dwa bo hodowcy się to po prostu opłaca.

Tasiemiec nie bytuje w mięsie ale w przewodzie pokarmowym. Więc jeżeli nie
  • Odpowiedz