Aktywne Wpisy
BKZGlamrap +224
Śmieszkowałem sobie jak pisał do mnie @Alex_Sarach bo myślałem, że gość trolluje, ale właśnie odebrałem od listonosza kopertę i dostałem to. Nie mam pojęcia skąd miał mój adres - nigdy go nie podawałem na Wykopie i nie wiem co z tym zrobić. Jakieś rady? Pytam serio.
#sebcel #frajerzyzmlm
#sebcel #frajerzyzmlm
WielkiNos +408
#tvpis
To co całe działanie na rzecz Niemiec to jeden wielki mit.
Tusk się otworzył na przemysł, powstały montownie i Januszom styki popaliło, że jak to teraz trzeba płacić co najmniej minimalną i jeszcze umowy dawać, kto to słyszał.
Przedsiębiorstwa państwowe zaczęły działać jak trzeba wypchane fachowcami po brzegi.
W powietrzu zaczęło zwyczajnie pachnieć w końcu cywilizowaną Europą, skończyło się dziadostwo na każdym kroku. Stare dziady i pisowcy przeżyły zwyczajnie ogromny szok kulturowy wręcz nie do zrozumienia w starym systemie. Współprace na szeroką skalę ze wszystkimi wkoło zaczęto nazywać działaniem na rzecz Niemiec bo już kraść się nie da bo sąsiedzi patrzą na ręce.
Pis wrócił i naprawił, znów nas wyrzucono gdzieś za Węgry jako stado dzikusów średniowiecznych.
Prezydent Trzaskowski , Tusk szef Europy i jesteśmy trzecim krajem w Europie, takiej szansy już nie będzie, największa zmarnowana szansa od czasów wynalezienia koła.
to wszystko zmarnowane przez zazdrosnego, zawistnego dziada.
@Kroledyp: Co ty bełkoczesz? Przecież za pierwszych rządów Tuska normą było wrzucanie mln ludzi głównie młodych na umowy śmieciowe i płacenie im stawek godzinowych po 3-5 zł. Minimalną wynosząca wtedy całe 1,3k jak pamiętam dostawali szczęśliwcy. Sam za jego "cudownych" rządów pracowałem na półśmieciowce bo miałem 1/2 etatu plus umowę zlecenie i zarabiałem wtedy
@Thorkill: nom a po kim przejęli władzę? Myślisz tak jak reszta skończonych idiotów, że to miało się naprawić w 1 dzień
@Kroledyp: Ale oni 8 lat wtedy przecież rządzili i nic z tym nie zrobili. Stosowanie umów śmieciowych na wielką skalę, niezgodnie z prawem w wielu przypadkach, ukrócił dopiero ten "zły" rząd PiS.
@Kroledyp: Jakie skończenie konkurencji na rynku pracy jak wtedy bezrobocie sięgało 15 proc. a w niektórych regionach dochodziło do 25-30 proc.? I to wszystko przy około 800 k ludzi emigrujących do WB i Niemiec.
Przychodziłeś wtedy do jakieś większej firmy na rekrutacje i widziałeś piętnastu innych ludzi czekających na wejście na rozmowę kwalifikacyjną na to samo miejsce. Albo szedłeś do Janusza prywaciarza a
@cybulion: Przestań pierniczyć bzdury. Umowy śmieciowe do porządku prawnego wprowadzono jeszcze w latach 90-tych XX w. Ich szczyt to rządy Tuska około 20 proc. zatrudnionych na nich przebywało wtedy.
Kompromitujesz się kompletnie. 1,3 k miesięcznie w dużym mieście nie dawał ci żadnych szans na przeżycie bo wynajem jednego pokoju w mieszkaniu już ci zabierał jakieś 700-800 zł wtedy.
Pozatym pracuje od tamtych czasow, zarabialem wtedy 3000 netto, wystarczy cos umiec zeby zarabiac serio. No i nadal zarabiajac wtedy najnizsza dalo sie zyc, dzisiaj mamy w portfelach pusty pieniadz i obrazy tlusciochow napakowanych z naszych podatkow.
Jedziesz 'osmiorniczki' rerererere xD
@cybulion: Gratuje byłeś w górnych 10 proc wtedy zatrudnionych z tą płacą.
Stara śpiewka. Ja dobre studia skończyłem w Wawie. Nic mi to nie dało i musiałem się potem przekwalifikować. Gdyby nie pomoc rodziny, musiałbym wtedy wyjechać do WB i zaczynać kompletnie od zera, na pracy stricte fizycznej.
@Thorkill: daj znać, jakie to były studia
@Thorkill: A pamiętasz Polskę przed Tuskiem? Masz pretensje do tego że w momencie największego kryzysu światego nie chciał powrotu do bezrobocia na poziomie 20% (2003 r.)?
Za wszelką cenę próbujecie pominąć fakt że przed Tuskiem cały kraj był szarą strefą i mówicie coś o bełkocie
Przepraszam, robię 5 rzeczy na raz
Nasze rodzime podwykonawstwo też prężnie rosło
@Thorkill: wtedy bylem mlodym wilkiem rynku informatycznego, wiec dostalem prace w jakiejs najtanszej firmie januszeksowej ktora obslugiwala jeszcze inne januszeksy kadrowo-placowo i jednym z moich pierwszych zadan bylo napisanie skryptow ktore wylapywaly ludzi ktorzy dostawali