Kto pamięta jak JarKacz ogłosił w chyba 2019 r. że płaca minimalna docelowo będzie podnoszona do 4000 brutto i wszyscy mówili że teraz to już całkiem zwariował i Polska upadnie? Od nowego roku będzie 4200 a od lipca 4300 :)
@vrraaaz: czyli wzrost ceny o 50%, jeżeli mam ci wierzyć, a u nas o 100% miejscami. Nadal przepaść
Poza tym nie mam porównania innych danych, średnich płac, podatków itd. w Szwecji. Mieszkam w Polsce i interesuje mnie polska gospodarka. W dupie mam szwecję
Zasnąłem na paczce merci i gdy otworzyłem oczy zastałem ten widok. Jak przywrócić touchpad do „kliku" sprzed czekoladowej katastrofy? Jeździłem szpilką wokół i wydłubywałem ale problem pozostał
#polityka
@czykoniemnieslysza:
@galicjanin: +1
To co oni odyebali z polską gospodarką i wartością złotówki to żaden czarnowidz tego chyba nie przewidział.
Jakby ktoś przewidywał w 2019, że będę tankował benę 7-8 zł/litr, albo kupował lays'y po 10 zł to bym go traktował na równi z płaskoziemcami.
W Szwecji dla przykładu Pringlesy 22 - > 33.
@vrraaaz: czyli wzrost ceny o 50%, jeżeli mam ci wierzyć, a u nas o 100% miejscami. Nadal przepaść
Poza tym nie mam porównania innych danych, średnich płac, podatków itd. w Szwecji. Mieszkam w Polsce i interesuje mnie polska gospodarka. W dupie mam szwecję