Wpis z mikrobloga

Jak wrażenia z South Park Kijek Prawdy? Zastanawiam się czy kupić już teraz czy wstrzymać, recenzje pochlebne, czas gry ponoć kilkanaście godzin, ktoś potwierdzi? Ewentualnie gdzie najtaniej cyfrową wersję dostać? Poniżej stówki nie znalazłem póki co #southpark #kijekprawdy
  • 15
@Jednobrewy: Nie, ja nie neguję wydawania pieniędzy na oryginały, piracenie gier, muzyki itd. to kradzież, ale na logikę gry w dystrybucji powinny być tańsze niż wersje pudełkowe (na zachodzie pewnie jest taniej, taka specyfikacja rynku, u nas gry są sporo tańsze niż na zachodzie, czyli wiadomo, że pudełkowe wersje będą tańsze od tych w dystrybucji cyfrowej - przynajmniej w chwili premiery) :)
@Azymut: To ja też poproszę jako gift :D

@really_not_ok: Nie no, paskudnie drogie są gry w Polsce w porównaniu do zarobków, nie ma się co oszukiwać. Jak kupuję to po dokładnych oględzinach (premierowe tytuły, np. Skyrim, Borderlands 2) albo promocyjnie.

P.S. Nowy humble za 10min :)
@Jednobrewy: W porównaniu do zarobków gry są znacznie droższe, zgadzam się, ale w przypadku prostego przeliczenia walut bez brania pod uwagę zarobków, nie wiem, czy w np. Niemczech kupisz premierową grę na PC za 25€ albo ciut więcej (u nas standard to 99-139zł na premierze, oczywiście za wersję pudełkową, chyba, że jest jeszcze jakiś grubszy tytuł). Jasne, że najlepiej kupować bundle albo na promocjach, gdyby nie to, miałbym kilkakrotnie mniejszy zbiór
@Jednobrewy: ludzie pisali chyba na wykopie, że pudełkową wersję da się podpiąć pod steama bo kod jest w pudełku. Ktoś nawet pisał, że aktywacja na steam jest konieczna (zresztąna stronie tego sklepu też pisze, że połaczenie z netem wymagane do instalacji, a skoro nie ma uplaya w tym to pewnie steam jest). Ale jeszcze się upewnij jak coś;]