Wpis z mikrobloga

Hej elektro Mirasy, mam problem z słuchawkami nausznymi na kabel z mini Jackiem. Gdy podłączam je pod mikser audio to dźwięk jest cichy, nieco zniekształcony i pozbawiony niskich tonów, gdy włożę tylko do połowy, jest wszystko dobrze- czysty, głośny, pełny dźwięk. Gdy podłączam je np. do laptopa to podczas wsuwania jest lekki przebłysk czystego dźwięku, gdy wkładam do końca jest podobnie jak z mikserem. myślałem że to wina tylko i wyłącznie mini jacka, który został wymieniony, polutowany nowy i sytuacja jest identyczna. gdzie tutaj może leżeć przyczyna? może wina kabla od strony głośników w słuchawkach? #elektryka #elektronika #muzyka #muzykaelektroniczna #sluchawki #majsterkowanie #lutowanie
  • 18
via Android
  • 0
@kilo-bravo da się to jakoś wytłumaczyć? na poprzednim jacku było dokładnie tak samo, osobiście nie lutowałem, dałem kumplowi do polutowania, ale efekt identyczny jak na starym jacku..
via Android
  • 0
@kilo-bravo warto dodać że podczas wypychania dalej niema dźwięku wcale, czyli wetknięty na full daje znieksztalcony dźwięk, podczas wyciągnia nie ma dźwięku, a gdy zatrzymam na ok. połowie to pojawia się dźwięk i jest pełny.
via Android
  • 0
@kilo-bravo sprawa się rozwiązała.. przy uchu był wyrwany kabel, ale nie do końca więc po części to działało, dobry człowieku powiedz proszę że wiesz jak to teraz połączyć xD wstępnie połapałem tylko delikatnie ale w żadnej konfiguracji nie działa to odpowiednio gdy stykam przy jacku kable
gooway - @kilo-bravo  sprawa się rozwiązała.. przy uchu był wyrwany kabel, ale nie do...

źródło: temp_file6355290100754664009

Pobierz
via Android
  • 0
@Endrius @kilo-bravo wysłałem przed chwilą zdjęcie od strony słuchawki jak to wygląda. ogólnie wyrwałem te kable, a jedyne co zdążyłem zauważyć że biały który idzie od Jacka był złączony czerwonym który wystaje z słuchawek o ile się nie mylę. obecnie zależy jak stykam te kable to albo gra tylko lewa, albo tylko prawa, albo tylko obie, mimo że dźwięk puszczałem raz na lewą raz na prawą.