Wpis z mikrobloga

  • 0
@Krupier ogórek kiszony kisi się dłużej i „we własnym sosie”, ogórek kwaszony jest zalewany kwasami, kisi się krócej, szybciej trafia na półki, jest bardziej opłacalny dla producenta, ma uboższe wartości odżywcze niż kiszony.
  • Odpowiedz
ogórek kiszony kisi się dłużej i „we własnym sosie”, ogórek kwaszony jest zalewany kwasami, kisi się krócej, szybciej trafia na półki, jest bardziej opłacalny dla producenta, ma uboższe wartości odżywcze niż kiszony.


@denwood: powielasz mity. Nie rób tego.

Ale spoko, tez byłem kiedyś przekonany, że to dwa zupełnie inne produkty. Grunt to nie tkwić w błędzie.
  • Odpowiedz
@denwood: ale co mam wyjaśniać? Przecież napisałem wszystko co trzeba. Proces kiszenia i kwaszenia to jest ten sam proces, różni się tylko nazwą.
  • Odpowiedz
sporo źródeł wykazuje różnice w procesie


@denwood: chyba z dupy blogasków, na których każdy może sobie napisać co tylko chce.

Nawet w normie żywieniowej masz wprost napisany proces kwaszenia, a nie kiszenia.

To, że producenci mogą kombinować to inna bajka, ale w takiej sytuacji możesz równie dobrze kupić kombinowane ogórki podpisane jako kiszone.
  • Odpowiedz