Wpis z mikrobloga

Czesc, chcialbym sie doradzic. Mam od okolo 2 xiaomi poco x3 pro (8/256). Telefon naprawde super sie sprawuje. Teraz jedynie powstal problem bo bateria troche mi szybciej pada, ale uznaje to po takim czasie jako normalny objaw. Generalnie myslalem nad zmiana telefonu, ale ze nie widze dla siebie ciekawego telefonu to pomyslalem ze wymienie baterie. No u mnie za wymiane licza sobie 170zl jesli bateria to zamiennik i 270 jesli oryginalna.
No i teraz nie wiem czy warto to robic, czy jeszcze rok pociagnac ten telefon bez wymiany baterii i porem kupic nowy.
Po prostu nie wiem czy ta wymiana baterii faktycznie duzo pomoze czy to jest loteria jaka sie trafi itp
#xiaomi #telefony #telefon #smartfon #wymiana #elektronika
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Volantie: mam taką samą sytuację. Ja jednak wymienię baterię, mimo że raz solidnie upadł i nie robi super wyraźnych zdjęć (ale nie można powiedzieć, że za kiepskie). Póki co dzwoni i spełnia swoje funkcje. W moim przypadku nie widzę argumentów by wydać kilkaset złotych na nowy telefon, póki ten spełnia podstawowe zadania
  • Odpowiedz
@Volantie
Miałem podbny dylemat i się okazało że obecne tel są minimalnie lepsze niż to co mam (procek, aparat)...
Dopiero zakup flagowca by coś zmieniło, ale dać 6k+ za tel to głupota.
Aha. Dla różowej kupiłem tego xiaomi bo dawali hulajnogę (dla mnie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Jesienny_deszcz: @Volantie Wymieniajcie baterie tylko w oficjalnym serwisie xiaomi, albo w micenter (po kontaktcie z wlascicielem ze ma baterie). Xiaomi nie udostepnia, nie sprzedaje, nie handluje czesciami zamiennymi.
Wiec wszelkie serwisy GSM albo bazuja na czesciach z rozebranych telefonow, albo kupuja gownozamienniki z Chin, ktore maja bardzo bardzo slaba jakosc.
  • Odpowiedz
@Volantie: wlasciciel tego serwisu ma sporo kontaktow w swiecie xiaomi, to admin forum miuipolska, wiec siedzi w tym pewnie dluzej niz 10 lat.

Swego czasu bral baterie od dragon-tt.com, to tez jest zrodlo oryginalnych czesci. Jak jest teraz nie wiem, ale powie wprost na czym pracuje, albo od strzalu ze nie ma i nie bedzie sie bawil w zamienniki.
  • Odpowiedz