Wpis z mikrobloga

#famemma Ja pindole, to nagranie jest o niczym. Ogólnie zaśmiane jak mówił, że jest zdziwiony taką szybką decyzją o liście o gończym, że takie coś się dzieje w przypadku morderców i...zboczeńców. A on to kto jak nie zboczeniec? xD
Ogólnie chłop gada o wielu rzeczach, a zarazem w większości o niczym. Gość coś bredzi, że nie miał szansy się wypowiedzieć ale nie było problemu, żeby jego prawnik kontaktował się thenitroprosiakiem, który czytał oświadczenie. Miał milion możliwości wypowiedzenia się, a skończyło się na dwóch naczelnych farmazonach w postaci tumana i frajeriego, gdzie wszystko co od nich wychodzi jest traktowane z przymrużeniem oka.
Poza tym praktycznie nie odnosi się do zarzutów.
Widziałem tu komentarz, że on jest w tak kiepskim stanie, że nie trafi do puchy...XD Żeby uniknąć puchy ze względu na stan psychiczny, to trzeba mieć jakieś skrajne przypadłości, umysłowe choroby (np. mocna forma schizofrenii), a i tak często taka obserwacja jest z nastawieniem, że łżesz. Chłop jest słusznie wystraszony, może mieć depresję ale gdyby to się kwalifikowało do uniknięcia puchy, to co drugi skazany lądowałby w psychiatryku. A jeszcze biorąc pod uwagę medialność tej sprawy, to nie ma szans na łagodniejsze traktowanie. Nie brakuje więźniów, którzy się tną ale to też często im nie pomaga i trudno oszukać specjalistę na obserwacji, że zrobiłeś to bo jesteś #!$%@?ęty, a nie dla lepszych warunków.
Gówno
ten film to
gówno
  • 13
@isrin22: stuu nie chciałby przechodzić tego co stonoga( ͡° ͜ʖ ͡°)
e: poza tym to tak nie wygląda, że idziesz do "swojego" lekarza, który ci wystawi opinię, że masz ciężką chorobę umysłową i dajesz to sędziemu i elo, usprawiedliwiony. Musi Cię "zbadać" biegły psychiatra sądowy i jemu już nie zapłacisz, nie w tych czasach.
@don-zwierz: No ja tam sądzę, że i tak max co mu dowalą to jakieś zawiasy. Jest już po wyborach, afera powoli ucicha, możliwy jest uczciwy proces. Też ten stuu to nie jest nie wiadomo jaki kaliber pedofilski xD
@isrin22: Czy wy sobie drogie dzieci zdajecie sprawe, że sprawa toczy się w prokuraturze, a sądy z definicji działają niezależnie i to czy jest po czy przed wyborami miało tylko taki wpływ albo aż, że sprawa nabrała priorytetu i jest rozpatrywana jako pierwsza w kolejce ? To że w internecie nikt o tym nie nawija 24naH nic nie zmienia w przypadku pracy organów xD i ta depresję czy do on tam
@don-zwierz @XYZ91 @isrin22 to czy pójdzie siedzieć zależy od tego co ma prokuratura. Jeśli mają tylko to co pokazał zwyrol z konopem to szansa, że pójdzie siedzieć jest mała jeśli będzie miał dobrego papugę.
Wystarczy, że będzie twardo twierdził, że on je serio kochał, w takim środowisku się obracał, mało było tam dorosłych kobiet i takie tam. Może też stwierdzić, że potem się zaczął spotykać z fagata a to nie było dziecko
@WhiskeyIHaze: to prawda, że na wyrok wpływają najróżniejsze okoliczności i każda sprawa jest inna. Co więcej, rozpisałem się na temat puchy odnosząc się do kwestii tego, że ze względu na stan depresyjny nie trafi do niej ALE prawdą jest też, że na ten moment jest na pograniczu. Medialne dowody słabe nie są ale nie ma też niczego mocnego. Uważam, że mocno na jego niekorzyść zadziała fakt, że on miał świadomość tego
@don-zwierz należy też wziąć pod uwagę, że to jednak były już dziewczynki w trakcie okresu dojrzewania więc to nie taka hardokorowa pedofilia. Nie gwałcił ich też (jak tam tej dziewczynce w hotelu się nie podobało to jej do niczego więcej nie namawiał) a w Polsce padają wyroki typu 3 lata więzienia bo chłop gwałcił swoją przyrodnia córkę przez 3 lata.
@WhiskeyIHaze: znowu prawda:-) Dużo jest niewiadomych, bo np. rzekomo dowodów jest więcej ale na baxtona też miało być więcej i wyszło jak wyszło. Mimo wszystko, jeśli siedzi teraz w areszcie bez np. możliwości poręczenia majątkowego, to chyba traktują to poważnie. Zobaczymy. A wyroki w Polsce to już temat na kilka grubych książek, bo takich absurdów jest mnóstwo. Ciekawe czy politycy dalej będą chociaż trochę zainteresowani sprawą czy ze względu na roszady
@don-zwierz właśnie zwyrol dużo gadał i tym jak się źle zestarzeje film boxdela i wyszło jak wyszło.
Według mnie już nie będzie takiego politycznego nacisku. Oni mają teraz na głowie ogarnianie swoich walków i ogniska na wysypiskach ( ͡º ͜ʖ͡º) a nie dociskanie jakiegoś chłopa.
Chociaż oczywiście według mnie powinien iść siedzieć bo jednak 22 latek piszący takie rzeczy do 13 latki to nie jest normalne.
@WhiskeyIHaze: też mi się tak wydaje, że mają inne problemy i chyba jakaś nadzieja w mediach, że jak zacznie się dziać coś więcej, to przypomną o wszystkim Tuskowi(?) czy kolejnemu "ziobro". Niewątpliwie powinien trafić do puchy i tu znowu zgoda. :-) 5!