Wpis z mikrobloga

@Aurelia2021: ja do pewnego czasu, byłem przekonany, że kobiety robią to dla innych kobiet. Ale ostatnio spotkałem się z opinią faceta, który lubi takie napompowane plastikiem kobiety. Więc są typy facetów, na których to faktycznie działa, o dziwo ;((
  • Odpowiedz
@bigos555: jasne, moje o dziwo odnośiło się bardziej do słów Aurelii, ale sam pierwszy raz się spotkałem z taką osobom. Inni może tego nie mówili, może nie pytałem. W każdym razie, w moim kręgu takie osoby to raczej mniejszość, stąd też moje lekkie o dziwo
  • Odpowiedz
@patrickwro: Jak mają na to ochotę tak tak sobie robią. Pytanie można odrócić w drugą stronę - są mężczyźni któzy lubią "zrobione" dziewczyny - ich spojrzenie może być też take czemu kobiety marnują swoją młodość na bycie na siłę naturalnym, jeśli parę drobnych zmian sprawiłoby że znajdą przykładowo faceta i będą szczęśliwe :))) Dla takich facetów dziewczyny z wąskimi ustami są fałszywe :)))
  • Odpowiedz
@patrickwro: ja uważam że jest wielu, którym to się podoba i wielu też mężczyzn nie ma świadomości że coś zostało zrobione. Często kiedy powiesz mężczyźnie czy kobiecie o zrobionych ustach, implantach to mają w głowie obraz Donatelli Versace pomieszaną z Dolly Parton. Wiele kobiet na ig jest zrobionych od ust, przez wolumetrie, implanty po bbl. Jednak wielu mężczyzn uważa że one są takie naturalne, bo nie wyglada to dla nich
  • Odpowiedz
@hyaku_x3: o to to! ja pisząc swoje wcześniejsze wypowiedzi, miałem na myśli, takie karykatury. Że nie byłem w stanie uwierzyć, że to się może facetom podobać. Na temat bardziej subtelnych, czy stonwanych poprawek, też mam swoje zdanie, ale tutaj nie mam zdziwienia, że się mogą podobać.
  • Odpowiedz
@hyaku_x3: Wlasnie zostal tu przedstawiony problem, ktory mnie przeraza (zwlaszcza wsrod mlodszego pokolenia). Duzo ludzi nawet nie wie ze ktos uzywa filtrow czy ma cos zrobione, stad rodzi sie ogromna plaga kompleksow, operacji/zabiegow w wieku juz nastoletnim, pogon za kanonem z natury nieosiagalnym. Przeraza mnie to i przeraza mnie jak wiele mlodych dziewczyn ma niewiarygodnie niska samoocene. W duzej mierze obwiniam za to wlasnie media, zwlaszcza social media.

Moja opinia
  • Odpowiedz
@mario84pl wszystko jest dla ludzi , wiadomo ale dziewczyna która naturalnie ma wąskie bardzo usta i drobna buzię ostro zaburza jej proporcje wstrzykując sobie za dużo kwasu, potem wszystkie wyglądają jak z jednej fabryki. Nie każde usta pasują do każdej twarzy, są różne techniki mnie się usta tej Mallu i Viki nie podobają, spokojnie mogłyby mieć połowę mniej tego kwasu i zrobione na płasko np. Ale uważam też że jeśli one
  • Odpowiedz
@czerwonolica: zgadzam się z Tobą. Niestwty dziś te poprawki stały się czymś na zasadzie standardu. Nie każda chce i nie każda stać na takie zabiegi. I tak jak wspominasz rodzą się kompleksy.
  • Odpowiedz
@Szuruburu102: @czerwonolica @Aurelia2021 @PanMarjan @hyaku_x3 a jak postrzegacie aspekt edukacji seksualnej w szkołach w Polsce? Z tego co wiem lub czytałem Polki, szczególnie to młode, które klasyfikują się w kategorii "młodzież" są dużo bardziej zakompleksione od swoich koleżanek z innych krajów UE. Zagraniczny interent, odpowiedniki niemieckie dla niemieckiej młodzieży, portugalskie dla portugalskiej itd nawet w większym stopniu kreują internetową rzeczywistość, która jest jeszcze bardziej odklejona od
  • Odpowiedz
@kipman1 Piszac moj post wpierw napisalam, ze w wiekszosci winie za to social media, w locie zmienilam to, gdyz uwazam, ze duza czesc winy ponosza rodzice, ale tez edukacja. Edukacja seksualna w Polsce jak dla mnie - z tego co wiem - lezy i kwiczy. Wiadomo, ze czesto ucza jej katecheci albo osoby zupelniee do tego nieprzygotowane, a rzad dazy do tego by grupy edukatorów seksualnych nie byly wpuszczane do szkol.

Jak jest w innych krajach? Nie wiem do konca tak naprawde. Niemniej jednak, jesli edukacja w PL jest kiepska, to uwazam, ze rodzice sa odpowiedzialni za to, aby te luke wypelnic. Do dzis dzien dziewczyny (w tym nawet ja, niedawno sie tego pozbylam a mam ponad 30 lat) wstydza sie, ze maja okres. Wielokrotnie to jest temat tabu, wstydliwy lub smieszny. To brak edukacji seksualnej, ale brak tez rozmow z dzieckiem. Oczywiscie zapewne tych rodzicow tez ich rodzice nie nauczyli i problem trwa od pokolen.

Plus, ze mamy w dzisiejszych czasach szeroki dostep do roznych porad (nawet na "glupim" IG jest mnostwo kont mowiacych jak rozmawiac z dziecmi, itd.). Jak ktos chce, to wiedze zdobedzie. Jest tez duzo kont na IG pokazujacych ze ludzie maja faldy, zmarszczki czy rozstepy, albo i nie maja i to wszystko jest normalne (problemem jest, ze algorytm moze nie pozwolic na zobaczenie tego lub jesli taka informacja sie pojawia, to zostaje wyparta).
  • Odpowiedz
@kipman1: o jakiej edukacji seksualnej w szkołach mówisz jak pożal się boże minister edukacji chce zlikwidować różowe skrzynki w szkołach... jak i tak grosza na ich finansowanie nie dają... na pewno to by w jakoś sposób pomogło, jeżeli uczyli by tak jak pisałeś, o tolerancji, inności... mam nadzieje, ze z czasem to się zmieni. Ale wracając do tych wszystkich zrobionych dziewczyn, zgadzam się, że każdy decyduje o sobie i swoim
  • Odpowiedz
@patrickwro: O kierwa, przecież ja Wiktorię znam osobiście xDDD No tego bym się nie spodziewał, że wystąpi w czymś takim. Czasem imprezowaliśmy na przełomie 2017/18 roku, imo wtedy była ładniejsza, bo jednak młodzieńcza i naturalna uroda wygrywa. Była w porządku i troszkę postrzelona, ale od 5 lat nie mam z nią kontaktu, a tu proszę xD
  • Odpowiedz