Wpis z mikrobloga

#hotelparadise
melepeta roch gadający innym że nie ufa Łucji, to taka samospełniająca się przepowiednia. Ona przecież widzi co on robi, że łazi po innych, gada, a nawet słyszała rozmowe w gdybalni XD dziewczyna widzi że coś się święci, rozważnie szykuje szalupę ratunkową, bo roch leci w kulki, no ale wyjdzie że miał racje, bo łucja sie dogadała z kimś innym, więc przecież nie mógł jej ufać XD
  • 5
@Bujak: Bo taką łatkę jej przypieły żmije i tak już zostanie, cokolwiek Łucja nie zrobi, to będą źle o niej mówić. Brakowało mi jedynie do wpełni szczęścia, co być może zatkałoby żmiją japy, żeby Łucja szczegółowo powiedziała na Pandorze to co w urywkach mówiła różnym uczestnikom: "na pierwszy rzut oka spodobał mi się Roch, ale od razu zostałam ostrzeżona, że ma mocną parę, następnie przez cały dzień, a miałem tylko jeden
@Bujak: Dokładnie tak. Samospełniające się proroctwo jest opisane przez psychologię. Ludzie mają wobec jakiejś osoby określone oczekiwania, przez co zachowują się wobec niej w odpowiedni sposób, czego wynikiem jest reagowanie zgodne z ich tezą.
Tak bardzo się nakręcili na to, że Łucja jest fałszywa, że nawet w mrugnięciu okiem dopatrzą się spiskowania i będzie oskarżana o wszystko, co im się nie spodoba.