Aktywne Wpisy
JavierDaY +30
Jak sobie radzicie z różowymi, które wiecznie chcą gdzieś latać, byliśmy w tym roku na urlopie 10 dni w turcji, planujemy w lipcu do włoch na 5 dni, a ta jeszcze mnie gdzieś chce wyciągnąć. Latanie samolotem to dla mnie najgorsze przeżycie, latam na lekach uspokajających, po których spie z dwie doby, bardziej męczę się, bo budzę się często i ciągle jestem w pół śnie. Tłumacze jej jak to wygląda, ze nie
krytyk1205 +40
Robert Lewandowski u Moniki Olejnik o tanecznej pasji żony
"Jak się okazuje Robert Lewandowski nie ma problemu ani z pasją żony, ani z samym tańcem. - Ja sam zacząłem tańczyć, ja lubię tańczyć, nie mam problemu z tańcem. Od wielu lat na parkiecie potrafiłem tańczyć. Nawet jak Ania zaczęła tańczyć, to też razem z Anią tańczyłem - wyznał Monice Olejnik.
Piłkarz podkreśla jednak, że w Hiszpanii, gdzie obecnie mieszkają, podejście do tańca
"Jak się okazuje Robert Lewandowski nie ma problemu ani z pasją żony, ani z samym tańcem. - Ja sam zacząłem tańczyć, ja lubię tańczyć, nie mam problemu z tańcem. Od wielu lat na parkiecie potrafiłem tańczyć. Nawet jak Ania zaczęła tańczyć, to też razem z Anią tańczyłem - wyznał Monice Olejnik.
Piłkarz podkreśla jednak, że w Hiszpanii, gdzie obecnie mieszkają, podejście do tańca
przy spacerach górskich 55 km + suma wejść >2500 m może się przydać
czy znacie lepsze izotoniki? witaminy B, potas, magnez mocno wskazane
#trekking #gory #sport
Jak ja jadę na rower, to spalam około 800 kcal w godzinę spokojnej jazdy, dodatkowe 100 gramów cukru w niczym mi nie zaszkodzi =.
@i-marszi: nie jest to możliwe nawet jakbyś ważył 150kg. Spokojne 100km spaliłoby Ci ok 4000kcal. Tymczasem mi (95kg) #!$%@? na 100km wg stravy spaliło 2500kcal a znajomy człowiek co się na tym zna twierdzi że i to zawyżone być może.
Man w rowerze miernik mocy i to są wartości bardzo dokładne. Dodam, że dla mnie spokojna jazda to 28-30 km/h!
100 z 20km/h a 100 z 30km/h to zupełnie inna praca. Żeby zwiększyć prędkość o 50% to moc musisz zwiększyć około 3 razy (na płaskim terenie tak jest).
Załóżmy że jedziesz 20 na godzinę z mocą x. 100km robisz w 5h. praca to x razy 5h. żeby jechać 30km na godzinę musisz wytworzyć moc 3x. praca to x razy 3 razy 3,3h. czyli jedziesz szybciej o 50% a zużywasz 2 razy
Zanim doczytałem że wiesz, to rozpisałem to. Może komuś się kiedyś przyda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Źródła:
https://www.gribble.org/cycling/power_v_speed.html