Aktywne Wpisy

brazowooka_eS +191
Mam do Was pytanie motoryzacyjne z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody
Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #samochody

źródło: 9812_MTRP_02_I_AUDI-C
Pobierz
luke-dolla7 +1470
Z okazji Barbórki chciałbym życzyć górnikom:
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
świadomości, że rok ma 12 miesięcy,
zrozumienia, że nierentowne przedsiębiorstwa się zamyka,
akceptacji zasad wolnego rynku (tzn. jak się praca i wypłata nie podoba to można ją zmienić)
Dajmy takiego Wolskiego, będzie dalej prowadził swój kanał, wleci jakaś tygodnióweczka, wyjazdówka, ale skończą się raporty, które stanowią lwią część wszystkich wyświetleń, będzie szybował w dół niczym sztukas.
Bartosiak będzie niezagrożony i koniec wojny znacząco nie wpłynie na jego popularność, po prostu całkowicie poświęci się Chinom i przestrzeni kosmicznej, ale taki Micek XDDD? Co ten gościu w ogóle robił przed rozpoczęciem wojny? Gościu przepisuje twitty i telegramy innych z "białego wywiadu", i na tym nabija wyświetlenia, kiedy wojna się skończy to będzie przysłowiowy over.
Jestem pewien, że większości tych specjalistów z dowolnym stopniem wojskowym przed imieniem, mickom, wolskim, zychowiczom, wojna uratowała życie i w głębi duszy trzymają mocno kciuki, żeby zbyt szybko się nie skończyła.
#wojna #ukraina #micek #bartosiak #wolski #zychowicz
po prostu, jezeli maja choc troche inteligencji, chwyca sie nastepnego goracego tematu
Jego książka kosztowała ~50zł i sprzedał przeszło 20,000 egzemplarzy czyli przynajmniej milion PLN obrotu.
Autor może liczyć tylko na część tej sumy ale to i tak nieźle. Na Patronite dostaje 11k miesięcznie.
Zapowiadał że pisze drugą książkę a zarówno Agrofuhrer jak i maupa nie wydają się uspokajać.
Nawet doktór Nasuwała dostaje 3,4k na Patronite miesięcznie.
Zamiast ich skreślać raczej
źródło: wolski 2018
PobierzPan Bartosiak będzie robił pivoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@harcerz: https://jakoszczedzacpieniadze.pl/ile-zarabia-autor-ksiazki-u-wydawcy
generalnie to nie jest tak (zazwyczaj) że wojski dostaje te 50 zeta od ksiązki sprzedanej w księgarni i dopiero płaci
@B3diSoprano: pewnie skonczą jak ravgor, skok z bloku. tak jak ravgor kiedys robil pranki jak to bylo modne ale pojawili sie magicale, boxdely i inne patostreamy i ekipy friza, pranki juz nie byly w top ogladanych to ravgor mial wybor isc robic do fabryki albo skoczyc z bloku, i wybral to drugie xD
@pogromca_krasnali: tak
W przypadku książek to jest różnie. Najbardziej opłaca się selfpublishing (finansowy ninja itp) ja nie miałem na to czasu i wybrałem wydawnictwo Altenberg które zaproponowało najwyższą kwotę od ceny okładkowej na rynku. Generalnie wszystkie duże wydawnictwa dymają autorów i proponują 8, 10, 15% od ceny okładkowej. Ja oczywiście na książce bańki nie wbiłem ale owego smutengo pita w zasadzie zdublowałem ze "Spokojnie o Wojnie". Nie wdając się w szczegóły.
Na patronicie kwoty poniżej coś 400zł są bez podatku. A że wpłacają etapami Widzowie indywidualni zatem to jest bez podatku. Prowizja Patronite to kilka %.
W branży medycznej standard to netto od 5k do 8-9k podstawy dla dobrego KAM. Widełki na tym samym stanowisku potrafią być nawet dwukrotne.
Dokładnie. Przede wszystkim na emeryturę, i nieco innych inwestycji. Do tego odkładam na jakiś biznesik kiedyś tam. Generalnie jedyna "ekstrawagancja" to kupno Żonie auta bo ja swoje wziąłem w leasing. Przy czym auto Żony to sponsorują st00pki Glapy bo inflacja zżarłaby więcej luźnej kasy niż