Wpis z mikrobloga

@xdTM: nawet nie czytasz tego co komentujesz. Przecież napisałem wyraźnie poza decyzją o powrocie do bazy.

ja myślałem że tak ma być

pomyślał po kolei każdy bezsensownie ginący "za ojczyznę"
  • Odpowiedz
@europa: nie, oni nie mieli czasu na takie myśli bo mieli piekło na ziemi a nie siedzieli sobie przed kompem popijając coca cole jak Ty czy ja...
Myślisz że w trakcie powstanie powinni byli się zorientować że walczą bez celu?
Nawet jeżeli to co mieli zrobić, poddać się Niemcom żeby ich rozstrzelali? To ja bym wolał zginąć w trakcie walki niż być rozstrzelanym albo pojechać do Auschwitz
  • Odpowiedz
@xdTM: jeden z moich dziadków w czasie okupacji szmuglował b--ń do okupowanej Warszawy, przez co kilka razy prawie stracił zycie, a bezpośrednio po jego wybuchu pomagał budować umocnienia i kopać rowy przeciwczołgowe. Jednak jakoś on potrafił się w porę zorientować czym to się skończy i uciekł kiedy to jeszcze było możliwe. Pewnie dlatego teraz wkręcasz się w gównoburzę ze mną a nie z wnukiem jednego z bohaterów którzy oddali w
  • Odpowiedz
@europa: a sorry nie wiedziałem że jesteś w stanie umieścić się w miejscu każdego powstańca i lepiej zdecydować za niego co ma ze sobą zrobić w trakcie wojny
Masz rację
  • Odpowiedz