Aktywne Wpisy
Trabancik +42
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +885
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
A potem będzie można legalizować wszystko co nielegalne by brat Mentzena mógł sobie interesy robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Eh, że jeszcze wykopki się na to nabierają.
#bekazkonfederacji #oligarchia #polityka #konfederacja
Nepotyzm to jest w spółkach skarbu państwa, a nie w parlamencie. Posłowie ludzi interesują tylko o tyle, żeby reprezentowali ich poglądy wyrażanych w głosach na daną partię, a wybrać tam można by było małpę czy psa, bez znaczenia.
Co innego w spółkach skarbu państwa,
@CzaryMarek: Spoko. To wybierz sobie psa aby zarządzał państwem. Mnie interesują kompetentni ludzie.
@CzaryMarek: Dosłownie definicją nepotyzmu jest to, że zamiast kompetencji wybierasz to "zaufanie", zwane inaczej powiązaniami rodzinno-towarzyskimi.
Izba niższa ma pełnić funkcję reprezentacyjną, więc jeśli 20% społeczeństwa to małpy, to sejm też powinien mieć 20% małp.
@CzaryMarek: Konfederacja jak widać popiera polskie rodziny. Niektóre.
@Sin-: Od kiedy to posłowie zarządzają państwem? Posłowie tylko naciskają guziki, w zależności jak im szef partii każe nacisnąć.
@aegispolis Z tym, że tutaj to partia ma realizować swój program i najbardziej kompetentni ludzie w tym, są tacy którzy są najbardziej zaufani. Poseł ma głosować zgodnie z linią partii, a partia ma dążyć do realizacji programu, na który głosują ludzie.
@aegispolis: Żona Bosaka musi jeszcze demokratycznie wygrać - może dostać 0% głosów i Bosak nic z tym nie zrobi - z stołka spółki państwa nie wyrzucisz politykowi żony
Ale spokojnie, wiadomo że to to samo a konfederaci nie różnią się od PiS lub PO
@Phallusimpudicus: Ale ty wiesz, jak działa ordynacja wyobrcza w Polsce? Otóż nie głosuje się na kandydata, a na listę, a głosy idą najpierw na tych z jedynki. Nie głosowałeś nigdy?