Wpis z mikrobloga

@qebeq: w wiatraku robi się mąkę na piernik
Transport publiczny w mieście powoduje że jest mniej spalin i szybciej wszędzie dojedziesz

Pod warunkiem że wszyscy z niego korzystają zamiast wozić dupę w 1/2 osoby żeby podjechać na plażę 5km

Proszę bardzo
  • Odpowiedz
Prywatny pachnący samochód z muzyczką, klimą ustawioną na temperaturę jaką chcesz vs zbiorkom z bez klimy, z ludźmi przepoconymi generującymi jeszcze większą temperaturę i dwutlenek węgla.

@MateMizu: Potem "czemu jest tak gorąco w mieście, to nie przez smog z brumbrumów i wybetonowanie blokowisk na parkingi".
  • Odpowiedz
plus niektórzy serio są już #!$%@? z tym jeżdżeniem wszędzie autem, mam takie koleżanki, że no już nigdzie piechotą nie podejdzie, bo się nie chce, a potem marudzi, że gruba i jedzie autem na siłownię tylko po to, żeby pobiegać na bieżni i popedałować na rowerku xD

@fuechsinn: Mam takie wspomnienie z dzieciństwa:

A wiec mieszkałem se na osiedlu, gdzie do hipermarketu wielobranżowego marki Jumbo było ok. 150 metrów w linii prostej. Poszedłem z mamo żeby kupić zapas jakiegoś szajsu na tydzień. W sklepie mając wózek napakowany towarem trafiliśmy na sąsiadów z klatki obok i był
  • Odpowiedz
@qebeq: łyżeczki cukru do herbaty nie wrzucaj, ale "naturalne soki", w których będzie tyle samo cukru, co w tej coli, już są okej ( ͡° ͜ʖ ͡°).
I koniecznie zbiorkom w upały. Wczoraj wsiadłem do zbiorkomu i aż mózg mi przez nos przewierciło zapachem, który opisałbym jako "kwas kiszonego potu pomieszany ze stęchlizną". Pyszotka. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜
PanManieglev - @qebeq: łyżeczki cukru do herbaty nie wrzucaj, ale "naturalne soki", w...

źródło: comment_1583266013rU0wWhnad4Ro7DsG2I9hq3

Pobierz
  • Odpowiedz
@PanManieglev jak jest 30 kilka stopni to nie ma fizycznie możliwości, żeby nie #!$%@?ło w zbiorkomie, bo każdy będzie spocony w takich temperaturach. Jebiący autobus w upał co roku zaskakuje wykopków jak atak zimy drogowców xD
  • Odpowiedz
@qebeq: brzmi sensownie. Już dwa razy w swoim życiu byłem świadkiem zasłabnięcia w tramwaju i oczywiście wzywania karetki co skutkowało godzinnym postojem na przystanku. Innym razem dosiadło się dwóch meneli to się jechać nie dało i się ewakuowałem. Lewica to chyba serio chce pośrednio ludzi mordować, tym razem za pomocą jeżdżącego piekarnika.
  • Odpowiedz
Masz iść blisko to żabki, a nie jeździć do jakichś biedronek czy innych lidlów. A że przy okazji można poudawać ekologię to tylko na plus :p

@Yahoo_: ja jezdze do biedornki 100m dalej autem bo nie chce mi sie tych 100m nosic zakupow ( ͡° ͜ʖ ͡°) dopoki mnie stać na paliwo i amorytzacje auta będę robic takie trasy
  • Odpowiedz
Bądź czarną lesbijką - bycie białym heteronormatywnym facetem powoduje globalne ocieplenie.

@kinasato: takie połączenia już musi tworzyc naprawdę chory umysł, skonsultuj sie ze specjalista
  • Odpowiedz
@pogromca_krasnali: No właśnie, a raczej ciężko mieć prawdziwy las w centrum miasta, ale to nie o tym.

Po prostu liczy się temperatura mokrego termometru. Dlatego też w Afryce żyją całkiem normalnie z dużo wyższą temperaturą niż w Brazylii.

Ostatnio całkiem, całkiem padało i jest dość wilgotno. Zwłaszcza obecnie w lesie, gdzie jest dużo bardziej duszno niż na polu. Oczywiście drzewa pomagają, bo absorbują bezpośrednio promienie słoneczne, ale to nie jest
  • Odpowiedz
Po prostu liczy się temperatura mokrego termometru. Dlatego też w Afryce żyją całkiem normalnie z dużo wyższą temperaturą niż w Brazylii.

@MateMizu: Smog i emisja gazów cieplarnianych nie mają nic do rzeczy, to niemożliwe żeby brumbrumek się do tego przyczynił.
  • Odpowiedz