Aktywne Wpisy
niech ktoś mi wytłumaczy, bo tego akurat nie mogę pojąć
kraj ma ponad 30 milionów ludzi, do sejmu dostają się osoby które maja 100 tys wyborców bo są medialni
demos kratos rządy większości, res publika czyli głos ludu
jak
kraj ma ponad 30 milionów ludzi, do sejmu dostają się osoby które maja 100 tys wyborców bo są medialni
demos kratos rządy większości, res publika czyli głos ludu
jak
Mi_Amas_Linukson +25
@qebeq: No ja np. wsiadam w metro i jeżdżę cały dzień metrem. W metrze jest klima, jest zasięg LTE, fajnie jest.
Transport publiczny w mieście powoduje że jest mniej spalin i szybciej wszędzie dojedziesz
Pod warunkiem że wszyscy z niego korzystają zamiast wozić dupę w 1/2 osoby żeby podjechać na plażę 5km
Proszę bardzo
@MateMizu: Potem "czemu jest tak gorąco w mieście, to nie przez smog z brumbrumów i wybetonowanie blokowisk na parkingi".
@fuechsinn: Mam takie wspomnienie z dzieciństwa:
A wiec mieszkałem se na osiedlu, gdzie do hipermarketu wielobranżowego marki Jumbo było ok. 150 metrów w linii prostej. Poszedłem z mamo żeby kupić zapas jakiegoś szajsu na tydzień. W sklepie mając wózek napakowany towarem trafiliśmy na sąsiadów z klatki obok i był
I koniecznie zbiorkom w upały. Wczoraj wsiadłem do zbiorkomu i aż mózg mi przez nos przewierciło zapachem, który opisałbym jako "kwas kiszonego potu pomieszany ze stęchlizną". Pyszotka. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/badanie-podczas-upalow-spaliny-diesli-sa-bardziej-trujace/rxprwyp
@Yahoo_: ja jezdze do biedornki 100m dalej autem bo nie chce mi sie tych 100m nosic zakupow ( ͡° ͜ʖ ͡°) dopoki mnie stać na paliwo i amorytzacje auta będę robic takie trasy
@kinasato: takie połączenia już musi tworzyc naprawdę chory umysł, skonsultuj sie ze specjalista
@MateMizu: Jak ten las to dwa drzewa na skwerku to w #!$%@? gorąco, jak to prawdziwy las to sam cień rzucany przez korony drzew oraz absorbujące ciepło podłoże robią robotę.
Trzeba dbać o klimat, bo coraz gorzej się robi na świecie.
Po prostu liczy się temperatura mokrego termometru. Dlatego też w Afryce żyją całkiem normalnie z dużo wyższą temperaturą niż w Brazylii.
Ostatnio całkiem, całkiem padało i jest dość wilgotno. Zwłaszcza obecnie w lesie, gdzie jest dużo bardziej duszno niż na polu. Oczywiście drzewa pomagają, bo absorbują bezpośrednio promienie słoneczne, ale to nie jest
@MateMizu: Smog i emisja gazów cieplarnianych nie mają nic do rzeczy, to niemożliwe żeby brumbrumek się do tego przyczynił.