Aktywne Wpisy

drylu09 +285
#gielda #nieruchomosci Trzaskowski podczas swojego wystąpienia zaatakował prezesa NBP Adama Glapińskiego. — Pamiętacie 20 proc. inflacji? Dość niekompetencji w NBP — mówił.Jak dodawał, to właśnie działania Glapińskiego doprowadziły do tego, że dziś cena masła kosztuje 10 zł
Wzywam prezesa NBP do obniżenia stóp procentowych — zaapelował
XDDD co ja czytam
Wzywam prezesa NBP do obniżenia stóp procentowych — zaapelował
XDDD co ja czytam

pastibox +1322
Olxdata już w głównych mediach. W tym przypadku na TVN24.
Nie sądziłem, że zabawka zrobiona w jeden wieczór przy browarze zyska taką popularność i stanie się jednym z głównych narzędzi analitycznych rynku nieruchomości w tym kraju XD
#nieruchomosci
Nie sądziłem, że zabawka zrobiona w jeden wieczór przy browarze zyska taką popularność i stanie się jednym z głównych narzędzi analitycznych rynku nieruchomości w tym kraju XD
#nieruchomosci

źródło: temp_file4683165164945550441
Pobierz
27 czerwca 1581 roku 30-tysięczna armia moskiewsko-tatarska spaliła kilkaset domów na przedmieściach Mohylewa, jednak 200 husarzy z roty Marcina Kazanowskiego zaatakowało oblegających i powstrzymywało dalszy atak, a następnie, po przybyciu odsieczy w postaci roty Temruka Szymkowicza i roty porucznika Halibeka, wyparła spod miasta.
"Waszej Królewskiej Mości Mohylewa i przedmieścia mohylewskie kilkaset domów popalili, jakoż wielkością ludzi mało się do miasta i do zamku mohylewskiego nie wcisnęli, jednoż za pomocą Bożą lud Waszej Królewskiej Mości żołnierski, roty Jm pana Trockiego [Krzysztofa Radziwiłła], p. Kazanowskiego i p. Temrukowa, którzy się na ten czas byli zebrali, odparli ich i bronili zamku i miasta, i bitwę z nimi mieli."
~ Szlachcic Hołowczyński
źródło: Widok_1
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
PS. rebelia Chmielnickiego winna skończyć jak rebelia czeska przeciwko Ferdynandowi II - na szubienicach.
źródło: 20230627_194330
Pobierzźródło: 20230627_195103
Pobierz