Aktywne Wpisy
Altru +1127
KRZYSZTOF_DZONG_UN +215
Przeklęci lewacy znowu robią jakieś durne happeningi zamiast zajmować się polityką na poważnie!
A nie sorry, to nasza gwiazda prawicy, znana z tego, że ma długie nogi i jest "w miarę ładna" jak na środowisko kuców xDDDD
Pierwszy dzień nowej kadencji Parlamentu Europejskiego i już Konfederosja musi przynosić nam wstyd xDDDD Chryste Panie a co będzie, jak gżegoż zacznie swoje performance...
#bekazpisu #bekazkatoli #bekazkonfederacji #neuropa
A nie sorry, to nasza gwiazda prawicy, znana z tego, że ma długie nogi i jest "w miarę ładna" jak na środowisko kuców xDDDD
Pierwszy dzień nowej kadencji Parlamentu Europejskiego i już Konfederosja musi przynosić nam wstyd xDDDD Chryste Panie a co będzie, jak gżegoż zacznie swoje performance...
#bekazpisu #bekazkatoli #bekazkonfederacji #neuropa
Ze strony Ukrainskiej juz pojawiaja sie negatywne filmiki z frontu ktorych celem posrednim może być uswiadomienie społeczenstwu ze nie idzie zbyt dobrze.
Skrzypczak we wczorajszych didaskaliach sugeruje ze na jesien tego roku, presja USA i Chin oraz zmęczenie obu stron konfliktu wojną, doprowadzi do zawieszenia broni i proby rozmow pokojowych. Biden ma rowniez wybory w 2024, moze chciec doprowadzic do jakiegos rozwiazania i tym promowac swoja prezydenture. Stany ciagle dozbrajaja Ukraine aby rownoważyc sily - czyli tak zeby nie przegrala, ale tez nie wygrala. A na przelom na froncie raczej sie nie zapowiada dla zadnej ze stron, bo ani Ukraina ani Rosja - nie moga wygrac tej wojny.
#ukraina #rosja #wojna
Czy w tym roku dojdzie do zawieszenia broni? (nawet na pare dni)
@dedler123: Nie. Ten filmik akurat lata już u każdego. Widziałem go już przedtem na zagranicznych kontach twitterowych i się w sumie zastanawiałem czy go wrzucać. Wróciłem wieczorem, odświeżyłem twittera i akurat od wolskiego był na pierwszym miejscu więc wrzuciłem. Dodatkowo Wolski ma spore grono odbiorców
@Monsanto93: Ukraina odzyska wszystkie terytoria, albo nie odzyska żadnych i będzie wiecznie w takim stanie jak w latach 2014-22. Prawo międzynarodowe po prostu nie uznaje innych przypadków.
I jakieś warunkowe uznanie utraty terytoriów wojną będzie zajebiście niebezpiecznym precedensem - Kaszmir już czeka. Tajwan też. Połowa Afryki również. Bliski Wschód. Nieprzypadkowo Ruscy próbują to na wszelkie sposoby legalizować jakimiś referendami i innymi gównami - bo przecież Ruscy sami stanowili swego czasu
@Dorodny_Wieprz: w krótkiej perspektywie mogą wykopać więcej okopów, ale ludzi im ubywa, a budżet już się mocno chwieje. Ukraina w międzyczasie będzie dostawać kolejne transze pomocy.
Tak więc tak - jeśli jakiś generał mówi o tym, że ruscy się okopują, to ma