Aktywne Wpisy
salanderek +42
Czy i co ile pierzecie szczotkę do kibla? Zamieszkałem jakiś czas temu z dziewczyną i była zdziwiona, jak do białych ubrań w pralce dorzuciłem szczotkę do kibla, bo u niej się nie prało, tylko kupowało nowe, u mnie w domu natomiast tak średnio co 2-3 miesiące - wyrzucanie i kupowanie nowych szczotek to wg mnie marnowanie pieniędzy, także ciekawy jestem jak jest u was
#kiciochpyta #mieszkanie
#kiciochpyta #mieszkanie
WenerowaAngela +293
Teraz mam taki problem, że kiedykolwiek spróbuję zrobić restart kompa. Np.: "uruchom ponownie" w windowsie, jak wejdę do biosa i coś zmienię zrobię "save&reset" to nie odpala mi monitorów. Jest ciemno. System się uruchamia bo widzę po klawie RGB(t), że w trakcie ładowania systemu jest tęcza, a potem ładuje mój profil. Ale monitory ciągle nie dostają sygnału. Dopiero wyłączenie kompa i włączenie go ponownie powoduje, że widzę co się dzieje na monitorach.
Oczywiście przed formatem wszystko było OK, a jedyna zmiana jaka nastąpiła to windows na dysku.
Ktoś wie co to może być?
#pcmasterrace #komputery #it
Baterie na mobo wymien, bios aktualny? Jak ostatni, to sprobowalbym downgrade o jeden nizej, przywróć domyslne ustawienia biosu...
CPU: I7 - 10700K
GPU: RTX 3080 Gaming X (msi)
MoBo: Asus tuf gaming z590 plus
Dysk z OS: Sk Hynix BC501
RAM: 32gb HyperX
Bios aktualny, Bateria niedawno wymieniana, dzisiaj spróbuję cofnąć bios do defaultów
Przeczytalem jeszcze 2x to co napisaleś.
1.W autostarcie czy procesach - nie ma nic podejrzanego?
2. Zarzucamy system file checker scan:
Start/cmd (uruchom jako administrator)i w wierszu polecen:
sfc /scannow
Jak skonczy skanowac, wyrzuci info i raport, potem restart.
Jak nie zadziała to jedziemy dalej.
3. Teraz trochę grubsza akcja, znowu jako administrator uruchomiamy wiersz polecen i wklepujemy:
DISM.exe
Z tego co zauważyłem to profil XMP na RAMach mi przeskoczył i był załadowany dla 4000MHz, gdzie u mnie zegar jest na 3600. Nie wiem czy to to, ale może miało wpływ.