Wpis z mikrobloga

Hej. Mam kilka monet srebrnych i zauważyłem że na jednej zrobil się z boku dziwny kolor.. nie wiem czy tak było czy się tak zrobiło. Moneta jest w kapslu.. czy wartosc monety może spać przez to?

#srebro
macjaos - Hej. Mam kilka monet srebrnych i zauważyłem że na jednej zrobil się z boku ...

źródło: IMG_20230601_131205_474

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@macjaos: niektórzy zwracają uwagę na patynę nawet przy zakupie monet bulionowych, więc niestety wartość monety może nieco spaść przez to.
Sam jak mam do wyboru kupić srebro w stanie idealnym w tej samej cenie co srebro z patyną to wybiorę pierwszą opcję.
  • Odpowiedz
  • 0
@Weber009: @damienbudzik dzięki panowie .. myślicie że raczej problemu nie będzie ze sprzedażą? A jak można najlepiej przechowywać srebro? Napiszcie z własnego doświadczenia. Ja mam srebro w kapslach..
  • Odpowiedz
@macjaos: nie będzie problemu ze sprzedażą, ale niektórzy dealerzy/kupujący będą proponować nieco niższa cenę.

Trzymaj srebro zawsze w kapslach, najlepiej ich nie wyjmuj nigdy. Niestety patyna albo milk spoty i tak się zaczną pojawiać po jakimś czasie. Taka "uroda" srebra.
  • Odpowiedz