Aktywne Wpisy
Kearnage +1071
zeszyt-w-kratke +48
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
Mój skorpion heterometrus silenus s--------ł sobie tydzień temu z zamkniętego na 2 zatrzaski pudełka. Pomimo poszukiwań i przestawiania mebli w całym domu nie udało się go znaleźć. Wczoraj pogonił owczarka niemieckiego z korytarza i żonie udało się go złapać :) Wsadziłem go do wyższego pudełka żeby nie dał rady złapać się wieczka nawet jak się wyciągnie. Pudełko ma odpowiednią wielkość, podłoże to torf kokosowy, wilgotność 80%, ma kryjówkę duży korek, wrzucony 1 ledwo żywy karaczan. Odkąd skorpion tam siedzi praktycznie cały czas próbuje s--------c z tego pudełka, podnosi się na ogonie wyciąga szczypce do góry i próbuje się czegoś złapać. Czym może być spowodowane takie zachowanie?
Czym może być spowodowane takie zachowanie?
chęcią ponownego s----------a (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@Splash545: pewnie tym, że jest w niewoli, ale nie wiem.