Aktywne Wpisy
bloody560 +12
Potrzebuję listy mocnych horrorów. Problem w tym, że większość już znam. Proszę o niedodawanie żadnych o duchach, lalkach, klaunach ani "ambitnych" tytułów. Film niekoniecznie musi być bardzo straszny, ale powinien mieć klimat, ciekawą fabułę i wciągnąć. Ze slasherów, które mi się podobały, to:
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
krucjan +33
Pamiętacie jak z rok temu sobie na zawale wrzucałem filmiki z anakonda z rapackiego i potem próbowałem zjeść dwa kebaby z chili and grill, oczywiście nie udało mi się i tam gadałem we filmie, że moje marzenie to zjeść takie dwa kebaby chociaż, bo na rapackiego są dużo większe i nawet nie próbuje do nich podejść?
To dzisiaj sobie zjadłem 3 anakondy na raz tak o i poszedłem sobie do pracy xD
Fascynujące, że rok temu dwie były dla mnie czymś nie do pomyślenia dzisiaj 3 są czymś normalnym.
Ciekawe
To dzisiaj sobie zjadłem 3 anakondy na raz tak o i poszedłem sobie do pracy xD
Fascynujące, że rok temu dwie były dla mnie czymś nie do pomyślenia dzisiaj 3 są czymś normalnym.
Ciekawe
Jak wyżej
Tak jakby nie było innych przykładów - Mołdawii, Ukrainy, Armenii, Turkmenistanu.
hm...
czekaj czekaj...
pomyślmy....
daj mi
Teraz ten obwód jest utrzymywany przez centralę. Jak centrali nie będzie, to nie będzie utrzymania. Więc gospodarka obwodu będzie oparta na tym, na czym jest oparta do tej pory. Czyli na ruskich stoczniach, ruskich naftoportach i na przerzucie ruskich surowców.
@Little_Makak: Mógłbym zapytać o to samo.
Musiałby, było by to wymuszone przez UE.
To już kompetencje UE by przygotować plan transformacji gospodarczej. Przecież nikt by ich nie zostawił, tak jak Ukrainy. Tu jedynym problemem jest to że mieszkańcy Królewca to kacapy z krwi i kości.
@Little_Makak: Myślenie życzeniowe. Na jakiej podstawie miałoby to niby wyglądać?
Blokada nie wchodzi w grę, bo łamałoby to międzynarodowe prawa handlowe. Konwencję TIR
No nic nie wskazuje na to, że się stanie tak jak tego chcesz. Bo w latach 90. był na miejscu podobny problem, ale wystarczyło podpisać kilka papierków, których UE nie zerwie, żeby się tego problemu pozbyć.
Ta eksklawa wcale nie jest gospodarczą eksklawą. Wbrew temu co niektórzy myślą. I bliskość do UE absolutnie niczego
Dlaczego w ogóle Uzbekistan stał się niepodległym państwem? Bo nie dlatego, że tam były jakieś protesty, czy inne duperele. Tak samo Ukraina. Na Ukrainie komuniści rządzili przez kolejne 10 lat, a prezydenta mieli do 2005 roku. I nikt tam nawet nie myslał o zerwaniu z Rosją.
Ruscy mają do zaoferowania status quo. Tak samo jak