@Jestem_Tutaj Zazwyczaj olewam i nawet nie próbuję się mijać na tym pasie tylko z dużym wyprzedzeniem zjeżdżam na drogę. U mnie w regionie od groma jest takich pasów tylko po jednej stronie drogi, bez żadnych dróg alternatywnych dla tego drugiego kierunku, więc ludzie jeżdżą tymi pasami notorycznie i generalnie, przy kulturze wielu kierowców, nie można mieć do nich o to pretensji. Z drugiej strony na mnie regularnie się trąbi, że nie
@Jestem_Tutaj 1. Oznakowanie pionowe i poziome jest jak wyżej 2. Pas ruchu dla rowerów - część jezdni przeznaczoną do ruchu rowerów w jednym kierunku, oznaczona odpowiednimi znakami drogowymi, określona w określona w art. 2 pkt 5a ustawy Prawo o ruchu drogowym. 3. Artykuł 33 ustawy Prawo o ruchu drogowym definiuje, w jakiej sytuacji rowerzysta ma obowiązek korzystania z drogi dla rowerów. Niestety w Ustawie tej brakuje definicji pojęcia "kierunek ruchu", mający
źródło: temp_file.png7244369485809503672
PobierzKomentarz usunięty przez autora
U mnie w regionie od groma jest takich pasów tylko po jednej stronie drogi, bez żadnych dróg alternatywnych dla tego drugiego kierunku, więc ludzie jeżdżą tymi pasami notorycznie i generalnie, przy kulturze wielu kierowców, nie można mieć do nich o to pretensji. Z drugiej strony na mnie regularnie się trąbi, że nie
1. Oznakowanie pionowe i poziome jest jak wyżej
2. Pas ruchu dla rowerów - część jezdni przeznaczoną do ruchu rowerów w jednym kierunku, oznaczona odpowiednimi znakami drogowymi, określona w określona w art. 2 pkt 5a ustawy Prawo o ruchu drogowym.
3. Artykuł 33 ustawy Prawo o ruchu drogowym definiuje, w jakiej sytuacji rowerzysta ma obowiązek korzystania z drogi dla rowerów. Niestety w Ustawie tej brakuje definicji pojęcia "kierunek ruchu", mający
@Jestem_Tutaj: niby jak inaczej?