Wpis z mikrobloga

Ma ktoś router ZTE ZXV10 H202N z Orange? W związku z atakami na routery złapałem jakiegoś wirusa, który się przenosi też na inne komputery i chcę zrobić formata komputera i 2 laptopów jednocześnie oraz sformatować (?) router. Nie wiem jak zrobić to ostatnie i czy jest to możlwe. Znacie jakis sposob dla tego routera, zeby nie zlapac tego spowrotem po formacie komputera i laptopów? Nie chce mi sie tracic 5h instalowania windowsa sterownikow i programow jak mam to znowu zlapac po 15 minutach.

Dodam, ze wirus prawdopodobnie byl na laptopie siostry, ktora nie miala antywirusa a na pozostalych dwoch komputerach byl zainstalowany eset smart security. Po formacie samego mojego laptopa wirusa złapałem spowrotem w ciagu kilu-kilkudziesieciu minut od podlaczenia do internetu.

Do usuniecia uzywalem takze programow Adwcleaner oraz Malwarebytes, ale go nie potrafily usunac

#pytanie #pytaniedoeksperta #serwispc #komputery
  • 4
  • Odpowiedz
@qmicha: szczerze mowiac nie mam pojecia jak sie obchodzic z routerami, jezeli chodzi o update na stronie mojego routera to pisze ze zainstalowany software jest najnowszy z mozliwych
  • Odpowiedz