Wpis z mikrobloga

@Dejwor: nie patrz na EHP. pewnie phys albo chaos Cię zabija
nie chybia Ci balista jak masz dwie strzały? bo ona chyba strzelała na boki wtedy jak się miało parzystą ilość strzał i chybiała pojedyncze cele często
@Dejwor: to się przypatrz na jakimś bosie, bo dawniej to strzelało w V zamiast \I/ jak miałeś parzysta ilosć pocisków i nie trafiało

1.5AS na łuku to za mało pod ten build dodatkowo. zaryzykowałbym stwierdzenie, ze szybszy łuk nawet kosztem +gem level, zwłaszcza na ele która dowolny flat dmg zamienia na obrażenia do ignite może dać większy dps
https://www.reddit.com/r/PathOfExileBuilds/comments/sg9drc/explosive_arrow_attack_speed_breakpoints_explained/
na czym ten reddit polega?

nie rozumiem pytania. a na czym wykop polega? bo reddit to strona jak wykop

ol rzeczywiscie sprawdzilem łuk który jest taki sam lecz ma więcej attack speed i znacznie więcej bije od mojego

ale on nie jest taki sam. ona ma dodane obrażenia jako cold i lightning a to podpala jak grasz ele -> to jest jak gem level

i wydaje mi się, zę źle sprawdziłeś

@
nie rozumiem pytania. a na czym wykop polega? bo reddit to strona jak wykop

@Dejwor: chodziło mi na czym polega ten post na reddicie co im wyslales bo ja nie jestem geniuszem angielskiego
ale on nie jest taki sam. ona ma dodane obrażenia jako cold i lightning a to podpala jak grasz ele -> to jest jak gem level

@10129: wiadomo, ale nadal 20k dmg za free dają zaledwie troszeczke dmg w psotaci cold i lgihtning i znacznie zwiekszenie attack speed w sumie ciekawe ze bardziej ea balliscie attack speed niz dmg
chodziło mi na czym polega ten post na reddicie co im wyslales bo ja nie jestem geniuszem angielskiego

@Dejwor: zobacz jak EA działa. za każdym razem jak teog samego mobka trafiasz dodajesz jeden stack, maks 20.
i one potem wybuchają wszystkie co masz po czasie.

dodatkowo każdy stack to to mnożnik obrażeń 1.03 dla ignite

strzały same wybuchną po czasie, po jakim zależy od talentów. ale masz tam dla 1 sekundy,
@Dejwor: Ty w pobie masz 1.15s czas do wybuchu
6 totemów

wiec w tym wylcizeniu, mniej optymistycznej wersji mussiz mieć 2.64 atakó na sekundę aby mieć dps maksymalny.
no to masz 1.5 licząc z frenzy aktualnie
widzisz problem?
@10129: czyli bede musial pojsc na zakupy łukowe, poświecenie jakiegoś gema na rzecz 5l ale duży attack speed ma sens? czy lepiej zebrac wiecej na +2 6l z dobry attack speedem?
@Dejwor: jak już masz broń dobrą to on jest super i każdy(chyba) build go ma, ale to nie jest coś co sprawia, ze build działa. to wisienka na torcie xd

taki 6l ksoztuje 1.5div. to tyle co na tego ringa wydałeś pewnie, bo zgaduję, ze był droższy wczęśniej w ldzie niż teraz
Pobierz
źródło: Screenshot 2023-04-13 143029
@Dejwor: nie twierdzę, zę koniecznie ten co wysłałem. tam jest wiele rzeczy do rozważenia:
czy są otwarte affixy aby coś wycrafcić (dot multi?)
jakie ma drzewko crucible i czy w ogóle ma. tam są nodeki z attack speedem, accuracy etc
czy ma flat ele dmg i ile. potencjalnie jaki typ, tu mozna używać lightning do shocków
<można też wywalić bastion i dać w all damage can shock, ale jak i tak
@10129: ok ale i tak dzieki za dosc mocno istotną pomoc teraz wiem ze trzeba mocno attack speed dac, zwiększyłem w pobb attack rate do 1.70 i mi się dmg o 2mln zwiększył na max fuses
@Dejwor: pob ma mozliwość wygenerowania linku do trade gdzie bedą wagi który ma największy dps dla Twojego buildu swoją droga. nie wiem czy wiesz o tym

tam nieco trzeba mu pomóc już po wygenerowaniu to ecznie pokasowac bo w tym bildzie co masz policzy róniez fire dmg dodane jako bonus, a to Ci rpzez EE build rozwali ale można tego używac
@10129: zajbista opcja ze pobb obliczy ktory item bedzie najlepszy dla mnie, wedlug niego luk za 1div 1.72 as bedzie najlepszy ale mowiles ze lepiej wicej as niz dmg hmm
@Dejwor: to nie bierze pod uwagę attack speeda, to zdaje się tutaj liczy obrażenia dla samego ignite z wybuchu bez brania pod uwage ile strzał dasz rade przyczepic. strzały ma na sztywno ustawione tutaj na 18

to musisz sobie sam ogarnąć ile potrzebujesz na łuku. też często się attack speed na sprzęcie ma czego Ty jeszcze nie masz a będziesz miał w przyszłosći

też attack speed ma limit, po pewnym czasie
na rękawicach nie masz attack speeda
na kołczanie nie masz
na ringach nie masz
enchantu nie masz z 15% attack speed

takiego miałem w poprzedniej lidze. nie było mnie stać na lepszy. w sumie krótko grałem w lidze tamtej. za stary chyba jestem, nudzi mnie to. dawniej się potrafiło pograć 8-10h jednego dnia w poe, teraz mam dość po 2-3 godzinach (,)

to na mapy jest całkiem fajne.
Pobierz
źródło: Screenshot 2023-04-13 162334
pob ma mozliwość wygenerowania linku do trade gdzie bedą wagi który ma największy dps dla Twojego buildu swoją droga. nie wiem czy wiesz o tym

@10129: u mnie to nie działa "error while fetching league list JSON" ;/
@Dejwor: to Ty grasz nie ja. nie wiem jakie sa inne i jak szybko zarabiasz. ogólnie w tej grze na małe ulepszenia się nie opłaca wydawać kasy tylko pozbierać na coś co robi duża różnicę.

na penwo dużo lepszy od tego co masz

harvest zdaje się miał crafta który zamienia quality na attack speed, ale on drogi i pewnie nie warto na taki łuk tani go dawać.
@10129: jak chcę dać resisty w traderze pobb na ringu, zaznaczyłem tylko reissty i cih nie ma to jakos dziwnie liczy, bo z poziomu programiku ciezko cokolwiek zmienic sensownie
@Dejwor a po co to robić na inne rzeczy? przecież łatwo sam sobie wyklikasz na stronie co chcesz sklepu. z bronią trudniej bo chcesz mieć wagi dla różnych affixow