Czy ma ktoś jakieś fajne, niepropagandowe podsumowanie roku 2014 na Ukrainie? Najlepiej na YT. Wtedy to były dla mnie odległe wydarzenia. Traktowałem Ukrainę bardziej jak drugą Białoruś (choć kibicowałem im od czasów pomarańczowej) Bo sobie oglądam ostatnio jakiś film o t-14 armata z jakiegoś losowego kanału albo od Chrisa Cappy a oni wtrącają dygresje, że może i kacapy zaskoczyły i przejmowały sobie wszystko jak leci (co ja pamiętam), ale jednak później zostali odrzuceni, choć chcieli więcej. Że między innymi Azov złoił kacapów i dlatego zrobili potem wielkie nagonki na "nazistów" i się mścili w 2022. Że czołgi też sobie nie radziły itepe. Ktoś coś? Spokojnie po angielsku, bo polskie kanały wydają się albo płytkie albo nieobiektywne, albo prowadzone przez dyletantów w rodzaju jakiegoś kolesia co się podpisać szlaczkiem nie potrafi. Oczywiście szacunek do Irytującego. #ukraina #wojna #rosja
@niegwynebleid: Na wykipedi nawet przeczytaj. Nie do konca ta rózowo to wygladało. To Ukriancy dostali na koniec lanie i zgodzili sie na niekorzystne warunki. Owszem wczesniej separatysci sie czesciowo wycofali, ale po tym gdy weszli Rosjanie cofali sie Ukraincy.
Wtedy to były dla mnie odległe wydarzenia. Traktowałem Ukrainę bardziej jak drugą Białoruś (choć kibicowałem im od czasów pomarańczowej)
Bo sobie oglądam ostatnio jakiś film o t-14 armata z jakiegoś losowego kanału albo od Chrisa Cappy a oni wtrącają dygresje, że może i kacapy zaskoczyły i przejmowały sobie wszystko jak leci (co ja pamiętam), ale jednak później zostali odrzuceni, choć chcieli więcej. Że między innymi Azov złoił kacapów i dlatego zrobili potem wielkie nagonki na "nazistów" i się mścili w 2022. Że czołgi też sobie nie radziły itepe.
Ktoś coś? Spokojnie po angielsku, bo polskie kanały wydają się albo płytkie albo nieobiektywne, albo prowadzone przez dyletantów w rodzaju jakiegoś kolesia co się podpisać szlaczkiem nie potrafi.
Oczywiście szacunek do Irytującego.
#ukraina #wojna #rosja