Wpis z mikrobloga

Mirasy jak to jest z kupowaniem gier na steamie? Mam konto założone na argentyńskim proxy, walutę na steamie mam ARS$, doładowałem konto o wartości 5$ w walucie ARS$ poprzez zakup kodów steam z eneba. Założyłem klika kolejnych kont z argentyńskiego proxy i dodałem się do znajomych. Z mojego main konta wysłałem skiny na pierwsze konto argentyńskie, sprzedałem je na rynku steam i kupiłem jako prezent grę, gdy chciałem kupić kolejną już mam komunikat o błędzie. Ktoś wie co może być tego przyczyną?
#steampesos #steam #csgo #cebuladeals
polaczek-typowy - Mirasy jak to jest z kupowaniem gier na steamie? Mam konto założone...

źródło: chrome_ZD8HjV3A0J

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polaczek-typowy: Masz bana na zakup gier poprzez gifty :) Pisz do supportu, ściągną Ci to lub nie. Ja na każdym z kont gdzie mam skiny dostałem taką blokadę, musiałem pisać do supportu, ale mi osobiście ściagnęli, waląc formułkę, że to przeciwko nadużyciom, czyli sprzedawaniu gier przez portale.
  • Odpowiedz
@polaczek-typowy: Po polsku nawet możesz, oni jakiegoś tłumacza tam używają. Raz mi się zdarzyło że nie odpisali poprzez formułkę w naszym języku, ale było widać, że to z tłumacza wyjęte, bo gramatycznie te zdania leżały xD
Ale jak masz logowania z EU IP, to nawet sobie możesz bana załatwić na takie konto xD bo VPN to łamanie regulaminu.
  • Odpowiedz
@polaczek-typowy też ma tego bana, najpierw na polskiej walucie, napisałem do supportu i mi zdjęli, potem zmieniłem walutę na liry i znowu mi to włączyli, ale teraz już nie piszę do nich żeby mi przypadkiem nie nawrócili konta na złotówki xD
  • Odpowiedz
@polaczek-typowy: Konto mi dzisiaj zablokowali założone w 2021 do właśnie tanich zakupów, chciałem dodać Revoluta. Już nawet nic do nich nie będę odpisywał, bo to jak walka z wiatrakami. Kilka miesięcy spokoju i znowu blokada.
  • Odpowiedz
@Hubix03_: Revoluta nie dodasz już, nie ma szans. Ja w 2020 roku założyłem konto w Turcji do zakupu tanich gierek żeby sobie na nim pobrać to jeszcze się dało Revolutem płacić, w 2021 roku już to było zablokowane.
  • Odpowiedz
@Dajzel: jak to po co? sprawdź sobie cenę wartości 1749 ARS$ to zobaczysz, że wtedy kupowanie gier na rynku argentyńskim nie ma sensu. Weryfikujesz tak tylko jedno konto a później przesyłasz sobie gifty na inne konta, które nie muszą mieć weryfikacji wynoszącej 5$.
  • Odpowiedz
@polaczek-typowy:
Nie do konca wiem o czym mowisz.
Zamiast kupowac gry sobie na argentynie, taniej wychodzi kupienie gry jako giftu i wyslanie na kolejne konto z argentyny? A jezeli tak, to ile oszczedzasz?
Nie rozumiem wlasnie tego, po co ci wiecej niz jedno konto z argentyny.
  • Odpowiedz