Aktywne Wpisy
sferahost +46
Czołem Mireczki!
Z okazji pojawienia się mojej marki hostingowej na wykopie, małe #rozdajo, 10 najwyższych pakietów hostingowych Nitrogen w Sferahost, o pojemności 50GB (NVME) na rok, o sumarycznej wartości 3600 zł do rozdania, po jednym dla 10 losowo wybranych mirków/mirabelek. Warunki są proste, wystarczy być na wykopie więcej niż 30 dni, mieć odblokowane wiadomości prywatne, zaplusować i dodać jakikolwiek komentarz (#usunkonto nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)) pod tym wpisem. Wyniki ogłaszam jutro, 03.07.2024, godz. 21:00. Jeżeli macie jakieś pytania odnośnie oferty, technikaliów lub inne, możecie pytać prywatnie lub przez zgłoszenie na https://sferahost.pl.
Z okazji pojawienia się mojej marki hostingowej na wykopie, małe #rozdajo, 10 najwyższych pakietów hostingowych Nitrogen w Sferahost, o pojemności 50GB (NVME) na rok, o sumarycznej wartości 3600 zł do rozdania, po jednym dla 10 losowo wybranych mirków/mirabelek. Warunki są proste, wystarczy być na wykopie więcej niż 30 dni, mieć odblokowane wiadomości prywatne, zaplusować i dodać jakikolwiek komentarz (#usunkonto nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)) pod tym wpisem. Wyniki ogłaszam jutro, 03.07.2024, godz. 21:00. Jeżeli macie jakieś pytania odnośnie oferty, technikaliów lub inne, możecie pytać prywatnie lub przez zgłoszenie na https://sferahost.pl.
Rainmaker97 +134
I jak jeszcze raz ktoś się pyta po co robić Euro na 24 drużyny, jak było 16 to było zajebiście i że teraz każdy może grać w turnieju itp. to odpowiedzią powinien być ten mecz gdzie 2 nie-topowe drużyny dały prawdopodobnie najlepsze widowisko do tej pory na tych mistrzostwach. Słowacja i Słowenia również były blisko sensacji i wyeliminowania dwójki faworytów. Dużo bardziej wolę takie mecze niż po raz 345938459 Włochy - Hiszpania
Temat się już przewinął niżej - ja nadal utrzymuję, że dla manualnego testera z niedużym doświadczeniem i bardzo podstawową wiedzą, z niskimi wymaganiami co do języka (nie musisz umieć mówić, wystarczy czytać) to 10k brutto to naprawdę nie jest zła stawka.
Może jeszcze programiści zaczną jakieś testy pisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale już nie przesadzaj, że zwykły tester od razu dostaje 20k na umowie
Czyli nie wymagają automatyzacji
A dwa lata doświadczenia, to też nie jest dużo. Domyślam się, że kogoś z rokiem - 1.5 roku doświadczenia też wezmą
Ostatnio znajomy ktorego szkolilem w pierwszej robocie jako junior dostal 7k na b2b na start.
jak jest sie ogarnietym to taki hajs mozna dostac po roku a po 2 i zakrecic w okolicy 15.
stawki i praca testerow jest zawsze duzo mniej wartosciowa dla pracodawcow niz programistow wiec warto zawsze pietnowac taka glupote.
To jest trudny temat.
Są klepacze, testerzy, QA, QA Engineer itd. i każdy tą grupę pod kątem potencjalnych zarobków powinno się trzymać osonbno.
Zobacz obecnie na rynek. Testerów manualnych jest naprawdę od groma, a naprawdę wielu z nich to niskiej jakości klepacze. Ale jak już szukasz kogoś z doświadczeniem w automatach, to nagle rynek jest pusty.
Nie rozumiem, czemu ma się cenić równie mocno testera, który codziennie, manualnie przechodzi ten sam skrypt (nie on go pisał) i zgłasza jak jakiś punkt nie działa,
No jest o dwóch latach jednak.
Zobacz sobie na oferty w jakimś ing itd. gdzie szukają klepacza który za 4k brutto będzie klepać w kółko jeden scenariusz. Taniej wychodzi, niż automatyzować ;)
Nigdy tam nie bylo testerow, wiec to nie bedzie klepanie jednego scenariusza napisanego przez kogos tylko klepanie wszystkiego od zera, tworzenie procesow, dokumentacji, standardow i innych smieci ktore
@PanKara: Zapytam całkiem serio. Jak wielu testerów manualnych, faktycznie zasługujących na 20k w swojej karierze spotkałeś? Mówię tutaj
@diarrhoea: Mam wrażenie, że Ty mi próbujesz opowiedzieć o istnieniu zjawiska, z którego ja się właśnie nabijam. A wlasciwie z uczestnictwa wykopu w tym.
Ja troche odwroce pytanie. Ilu znasz programistow ktorzy nie powinni nawet zostac zatrudnieni a zarabiaja wiecej niz testerzy?
albo ile osob w ogole nie powinno prowadzic samochodu a jednak to robi?
wiesz, tutaj znowu punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. jest masa osob, ktore zasluguje na to i tego nie ma i jest troche osob ktore nie zasluguje i ma. Sa dobrzy specjaliscie w kazdej dziedzinie a nauka klepania automatow - szczegolnie jak wszystko jest gotowe to jest to zadanie
Jak najbardziej znam programistów którzy nie umieją programować a zarabiają sporo :) to fakt.
Ale to nadal nie sprawia, że każdy tester powinien zarabiać ogromna kasę.
Nadal podtrzymuje (na postawie innych ogłoszeń) że to przyzwoita oferta, biorąc pod uwagę pracę w języku polskim i wymagania. inna sprawa, że potrzebują kogoś innego, niż szukają.
pasuje mi rola testera i dlatego nie idę w stronę czystego kodzenia. Zresztą, nikt mi nie da
No i skoro automatyzacja to zdanie dla licealisty, to co to w ogóle świadczy o manualach, którzy nie mogą się nauczyć zrobić joina w sql bo ich to przerasta?