@aberazioon: niestety nie potrafię. Umiem grać na gitarze, na pianinie niemal w ogóle. Może kiedyś zlecę komuś zagranie i nagranie. Obecnie nie są to duże pieniądze.
Ladne, ale widać, ze piszesz muzykę filmowa. bo ten otwór skojarzył mi się własnie z jakimś takim własnie filmem - 19 wiek, dorożka, deszczowa pora, powstańcy styczniowi, te sprawy.( ͡º͜ʖ͡º) (wysłuchałem całego, do poprawy sposób w jaki to nagrałeś, bo nie jest równo, szczególnie drażni lewa ręka w końcówce, bo za głośno i wcześniej prawa troszeczkę.)
@KolczanDiabla: od kilku miesięcy zbieram się do zrobienia filmu pokazujacego postępy w komponowaniu. Słuchanie pierwszych utworów boli. Mi zeszło 3 lata + 7 lat nauki gry na instrumencie.
@Ave_Boryna: Czy on jest dostępny w Komplete 14 Ultimate, czy Collectors Edition? Czy może kupowałeś osobno? Pytam bo chcę kupić 14, ale z doświadczenia wiem, że dobrze jest poczekać do wakacji, bo wtedy można trafić u nich na promocję, gdzie są naprawdę niezłe zniżki, gdzie w cenie tych osobnych bundli fortepianów, można kupić cały 14 Ultimate! ps. Bardzo fajne kompozycje. Czy uczyłeś się gdzieś kompozycji? Jesteś zawodowym muzykiem,
@PonuryBatyskaf: kupowałem osobno, ponieważ z NI lubię tylko Grandeur i Giant. Na promocję warto czekać, obniżki bywają bardzo duże. Kompozycji uczyłem się sam. Znałem podstawy harmonii z ogniska muzycznego. Jak jesteś zainteresowany tematem kompozycji muzyki klasycznej czy filmowej, to zapraszam do fejsbukowej grupy "Produkcja muzyki symfonicznej". Jest parę wątków dotyczących wartościowych materiałów w sieci zacne grono ekspertów, którzy pomogą w wielu kwestiach. ( ͡°͜ʖ͡°)
Czołem!
Dzisiaj się chwalę jedną z moich kompozycji na fortepian. Inspirowana jest ona obrazem Pruetta Cartera "Woman in pasture".
#muzyka #tworzeniemuzyki #chwalesie
A teraz z innej beczki, umiałbyś tak i czy tylko skupiasz się na muzyce klasycznej, czy wykraczasz poza?
Oświecę Cię kolego, że tak było zawsze. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mozart na przykład nie grał na każdym instrumencie w swoich operach. :D
Dziś jest o tyle łatwiej, że komputer i software odwalają porządną robotę i każdy człowiek we własnym domu
@Ave_Boryna: Czy on jest dostępny w Komplete 14 Ultimate, czy Collectors Edition? Czy może kupowałeś osobno? Pytam bo chcę kupić 14, ale z doświadczenia wiem, że dobrze jest poczekać do wakacji, bo wtedy można trafić u nich na promocję, gdzie są naprawdę niezłe zniżki, gdzie w cenie tych osobnych bundli fortepianów, można kupić cały 14 Ultimate!
ps. Bardzo fajne kompozycje. Czy uczyłeś się gdzieś kompozycji? Jesteś zawodowym muzykiem,