Aktywne Wpisy

gdybym był Brazylijczykiem, głosowałbym na Bolsonaro.
gdybym był Węgrem, głosowałbym na Orbana.
gdybym był Amerykaninem, głosowałbym na Trumpa.
gdybym był Turkiem, głosowałbym na Erdogana.
głosowałem na Dudę w II turze zarówno w 2015, jak i 2020. głosuję na Konfederację.
dlaczego? po prostu jestem patriotą.
a antypolskie neuropki, a antypolskie lewaki? wyją z wściekłości, bo cóż im pozostało?
#bekazlewactwa #bekazpisu #neuropa #4konserwy #konfederacja #wojna #ukraina #bekazpodludzi #polityka #turcja #usa
gdybym był Węgrem, głosowałbym na Orbana.
gdybym był Amerykaninem, głosowałbym na Trumpa.
gdybym był Turkiem, głosowałbym na Erdogana.
głosowałem na Dudę w II turze zarówno w 2015, jak i 2020. głosuję na Konfederację.
dlaczego? po prostu jestem patriotą.
a antypolskie neuropki, a antypolskie lewaki? wyją z wściekłości, bo cóż im pozostało?
#bekazlewactwa #bekazpisu #neuropa #4konserwy #konfederacja #wojna #ukraina #bekazpodludzi #polityka #turcja #usa

Tywin_Lannister +266
A ja uważam, że PiS-owcy przegrali dzisiaj wybory. Zobaczyli w badaniach, że obietnica 800+ niewiele zmieniła w kontekście sondaży, więc rzucili w akcie desperacji jedno ze swoich ostatnich kół ratunkowych - przeterminowany, nudny projekt nad którym pracują od wielu lat - nienawiść do Tuska.
Jeżeli faktycznie tak tym pokierują, że „wykluczą” Tuska z polityki - nawet czasowo - to założę się, iż odbije im się to czkawką. Polacy lubią działać na przekór.
Jeżeli faktycznie tak tym pokierują, że „wykluczą” Tuska z polityki - nawet czasowo - to założę się, iż odbije im się to czkawką. Polacy lubią działać na przekór.
Pytanie do osób mieszkających w bloku - nowe mieszkanie deweloperskie - da się je jakoś dobrze wyciszyć? żeby w mieszkaniu mieć jakis pokój do odłuchów lub np sypialnię gdzie panuje totalna cisza nawet jak piętro wyżej jest impreza? ciekaw jestem tematu czy w bloku to realne i czy ktoś robił cos takiego
@xmajami: Można nie mieć piętra wyżej ale niektóre dźwięki i tak będą się niosły.
@Norskee: a możesz coś więcej powiedzieC? jakie materialy kupic co trzeba zrobic ile to wyjdzie itd?
tzn nowa podloga musialaby byc na starej podlodze, ale stelaz od starej podlogi musialby byc oddzielony pianka zeby nie przenosic wibracji, wewnatrz tego ladujesz gruba warstwe materialu izolujacego dzwiek, potem robisz scianki, sufit, podloge tez oddzielone tasma akustyczna i potem juz na wlasciwych scianach znow pianka akustyczna (np. znane trojkaty)
i wtedy