Wpis z mikrobloga

Od dłuższego czasu zastanawiam w jakim celu promuje się wzorzec tzw. pretty boya (oskarka, vifoniarza - nazywajta jak chceta). Ktoś kto serwuje tą propagandę doskonale wie, że takie osobniki w społeczeństwie stanowią mały %, więc promując taki archetyp idealnego partnera, podkręca hipergamię. Ciekawi mnie jednak na jakiej zasadzie i na których strunach kobiecego mózgu gra owy model mężczyzny.

Szukając informacji na temat, doszukałem się tylko tekstu z incel wiki mówiącego o powstawaniu takich ludków (i tak mam wrażenie, że to jednak nie to).
Chciałbym dowiedzieć się co wy, Mirki, macie ciekawego do powiedzenia na ten temat.

#blackpill #redpill #przegryw
  • 8
  • Odpowiedz
@Umarlem: pretty boy jest rezultatem trendów społecznych wynikających z:
- gwiazd filmów (pierwszy pretty boy to Leonardo di Caprio na Titanicu)
- tabletek hormonalnych dla kobiet, które zmniejszają poziom estrogenów - zmniejszony poziom Estrogenów sprawia, że kobiety stają się jakby mniej kobiece, co skutkuje tym, że szukają mniej męskich partnerów. Są na to setki badań - zdrowa kobieta podczas owulacji - bez tabletek antykoncepcyjnych - wybiera umięśnionego byczka kipiącego testosteronem.

Co
  • Odpowiedz
  • 0
@Davidozz: O jakich tabletkach dokładnie mówisz? Z tego co wiem, to tabletki antykoncepcyjne zawierają właśnie estrogeny, więc niezbyt rozumiem jakby mogły one obniżać ich poziom.
  • Odpowiedz
@Umarlem: Nikt nie promuje takiego wizerunku z powodu jakiś szurskich teorii przegrywów. Laskom się to zwyczajnie podoba, w przeciwieństwie do kryptohomoseksualnych wykopków one nie są zapatrzone tylko i wyłącznie w urodę typu Henry Cavil (do którego wcześniej opisane wykopki walą sobie konia bez przerwy).

Male vs female gaze. Wykopkowi jako kryptogejowi podoba się nabuzowany testosteronem "męski" mężczyzna, a kobiety potrafią woleć prettyboy'a.
  • Odpowiedz