Aktywne Wpisy
snickers111a +1063
Japierdyle, wczoraj odkryłem że różowa mnie zdradza i innemu typowi pisze że go kocha. Po 4 latach związku i mieszkania razem. Różowa przyszła do mnie zapłakana jaj jej pokazałem dowód i obiecała że zerwie z typem kontakt a że to przez gorszy okres w naszym związku. I po tym powiedziała że jedzie do rodzinnego domu. Wiecie co? Pojechałem pierwszym pociągiem pod jej rodzinny dom i nie zgadniecie XD jej auta tam nie
wezsepigulke +760
Czy listwy PCV przyklejone na klej montażowy można oderwać od ściany, przyciąć, i przykleić ponownie? Czy po oderwaniu muszę już kupować nowe? No i czy po takim oderwaniu trzeba coś robić ze ścianą przed ponownym klejeniem? Chcę po zmontowaniu szafy dosunąć ją do ściany i potrzebuję w rogu pokoju oderwać po metrze listwy w każdą stronę i stwierdziłem, że to jest bardzo dobra okazja żeby coś #!$%@?ć i się potencjalnie czegoś nauczyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#remontujzwykopem #wykonczeniemieszkania
Okej, czyli oderwać listwy, przeczyścić je, zagruntować miejsca oderwania, zaszpachlować ubytki, kleić na nowo. A z ciekawości - jeżeli klej po oderwaniu zostanie na ścianie, a nie odejdzie powiedzmy razem z farbą, to go trzeba po prostu zeskrobać?
Komentarz usunięty przez autora
jeśli już musisz, to weź szpachelkę i nie odrywaj listwy, tylko ją szpachelką odkuj delikatnie.
inaczej, jak listwa jest dobrze przyklejona to ją powyginasz, połamiesz albo oderwiesz z połową ściany.
jeśli odejdzie razem z tynkiem, nie jest tego tynku jakoś dużo/grubo i nie widać, to odpuściłbym sobie wszelkie zabiegi upiększające, bo to tylko dodatkowa sztuka
( ͡° ͜ʖ ͡°)