Wpis z mikrobloga

Aktualnie mam piekarnik sprzed 5 lat z serii Amica in, nie jestem z niego zadowolony, nie ma dokładnej regulacji temperatury. Poza tym mam wrażenie, ze grzałki nie do końca radzą sobie z dobrą dystrybucją ciepła w piekarniku. Jedzenie z jednej strony jest przypieczone, z drugiej niedopieczone bez znaczenia czy jest włączony termoobieg czy nie. Poza tym nie da się piec dwóch potraw w jednym czasie. To na dolnej tacce zwykle wyjdzie niedopieczone z góry.

Tak więc obecnie szukam zamiennika, jestem w stanie wydać na piekarnik do 2500 zł. Nie są mi potrzebne bajery takie jak wbudowane przepisy, sterowanie wifi, aczkolwiek zastanawiam sie nad parą i termosondą. Poza tym powinien mieć prowadnice teleskopowe. I najlepiej możliwość ustawienia temperatury do 300 stopni. Nie musi być z pyrolizą bo piekarnik jest w słupku obok lodówki.

Najważniejsza jest dla mnie dobra grzałka i równomierne pieczenie.

Biorę pod uwagę:
Piekarnik HISENSE BSA66334PG Elektryczny parowy - markę znam jedynie z klimatyzacji, jak ją oceniacie? Czy nie jest to jednak chiński szmelc?
Piekarnik TEKA HLB 8510 P MAESTRO PIZZA - podoba mi się ten kamień

Z tego co widziałęm to raczej nie zmieszczę się w swoim budżecie na Siemens i Bosh 4d.

Jakie inne modele moglibyście polecić? #agd #urzadzajzwykopem
  • 3
  • Odpowiedz