Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Elo wam.
Piszę jako dzieciak 19 lat z prośbą o radę.
Bardzo ostro w głowie #!$%@?ł mi okres od października, czyli od rozpoczęcia studiów. TikToka odinstalowałem na początku listopada i kijem przez szmatę tej aplikacji nie dotknę za to co mi zrobiła. Nigdy nie czułem większego uczucia rezygnacji, a zarazem popełnienia epokowego błędu, jakim były ostatnie moje życiowe decyzje. Przez ten okres poddałem zajawę na sport, który był częścią mnie dłuższy czas i mocno nim żyłem. Straciłem ciekawość świata, mimo, że przez lata obowiązkowej edukacji nigdy się z tym nie spotkałem i zawsze chciałem wiedzieć najwiecej. Popadłem w brak motywacji, a raczej klinicznie upośledziłem sobie dyscyplinę. O wcześniejszym wstawaniu na 6:00 rano po zimny prysznic nie ma mowy. Nie ma opcji wstać zrobić trening z rana czy pobiegać. I problem jest taki, że nie wiem co mi się stało. To po prostu nadeszło. Ja wiem, że obwinianie studiów to idiotyzm, bo winny jest jeden i to gość, co piszę ten wysryw, ale ja zatraciłem świadomość o swojej egzystencji. Wstaję -> jem -> myślę o tym, że jest #!$%@? -> śpię. Uderzyłem już do specjalisty, wizyta numer 2 i 3 też będzie. Jednak czuję obecność tych wszystkich problemów we mnie i fakt, że sam sobie to wszystko zgotowałem. Już #!$%@?ąc od tego, że te studia są tak turbo pogięte i odrzucające mnie od dalszych przygód z edukacja wyższą. Ale ten kwit by się jednak mógł w przyszłości pojawić. Chciałbym mieć robotę, ale póki co to skończyłem liceum, pracowałem na budowie i lubię rozmawiać, a nie wiem czy znajdę z tymi kompetencjami pracę. Kasa niby nie jest wielkim problemem, bo trochę umiem przyszachraić na jakichś internetowych rzeczach, i rodzice jak trzeba, to by pomogli. I widzicie, kolejny przykład, który sprawia, że tych #!$%@? zmartwień i przemyśleń nie powinno u mnie być - mam zajebistą rodzinkę.
I na koniec już, zadam to pytanie. Jakie kroki podjąć, żeby się z tego odkopać? Bo póki co jestem rozdarty i już #!$%@? nie wiem o czym myśleć.
Pozdro i trzymajcie się. Wiem, #!$%@? wpis.

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63c20e6c01f4c80d190158ec
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 1
  • Odpowiedz