Wpis z mikrobloga

@grzesiek0401: mysle ze warto, u mnie sie to stalo wlasnie, oryginalna szybka ladowarka sie zegzila :/ nie wiem czy wtyczka sie wyrobila, czy gniazdko w tel (bo jak uzyje jakiegos zwyklego kabla zamiast tego od samsunga to dziala), indukcyjna kupilem z fantazji, ale teraz zaczalem uzywac, jak siedze przy kompie to telefon hyc na ladowarke i luz
  • Odpowiedz
@Evzen_Huml: Wyrobienie się wtyczki na kablu to nie problem, kabel można za grosze kupić. Chodzi o gniazdo w telefonie. Teraz też ładuję na oryginalnym Samsunga. Wcześniej miałem inny lepszy bo dłuższy i jeden pin w wtyczce kable "wyłamał się" zwierając do innych, na szczęście nic się nie uszkodziło w telefonie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@grzesiek0401: jak ladujesz telefon raz dziennie to nie, jak Ci się gniazdo zepsuje to wtedy kupisz ładowarkę indukcyjna i tyle.
Mam S22 i muszę się ładować przy każdej okazji, więc w domu, pracy o aucie mam indukcję... więc na bank bym zużył gniazdo zanim bym miał realna potrzebę wymiany telefonu.
Jedno ci dodatkowo przemawia na plus za taką ładowarka to wygoda - pyk, odkładam i się ładuje, ktoś dzwoni to
  • Odpowiedz
@Issac:

Ten telefon nie ma fabrycznego ładowania indukcyjnego, chodzi o dokupienie anteny pod etui włączanej do portu USB-C. Więc jak się port zepsuje to z ładowania indukcyjnego nici.

Ja w 90proc nie doładowuję w ciągu dnia więc dla mnie bez różnicy. Nocą ładuje się małym prądem 400mA aż do rana oszczędzając baterię.
  • Odpowiedz