Wpis z mikrobloga

Polecam każdemu moje podejście. Od dawna założyłem sobie, że zagłosuję na PSL: najmniejsza parta, najmniej radykalna i najmniejszy wstyd po wyborach. Ich programu nie czytałem, wywiadów nie słucham i śpię spokojnie. Najważniejsze odsunąć PiS od władzy nie dając zbyt wiele lewicy i nieudacznikom z platformy #bekazlewactwa #polityka #bekazpisu
  • 6
  • Odpowiedz
@gorzki99: najmniejsza oartia jeśli chodzi o luczbę posłów. Znam historię, nadal jest lepsza niż PO, PiS i post PZPRowskiej lewicy. I mówimy tylko o historii najnowszej.
  • Odpowiedz
najmniejsza oartia jeśli chodzi o luczbę posłów.

@HumbugPL: I nie dziwi Cie to? maja najwiecej czlonkow, mozliwosci na dotarcie do wielu. I nigdy im sie to nie udaje? Zawsze przekraczaja prog wyborczy. I zawsze sa w koalicji.

Ale sam zamysl jaknajbardziej popieram. Pis zdobylo "wiekszosc" przy 8 mln glosow. Z 30 mln uprawnionych. Bo gro ludzi nie poszlo.
  • Odpowiedz
@HumbugPL: PSL ma tę wadę, że z racji poparcia na granicy progu wchodzi w dziwne koalicje i wprowadza do Sejmu dziwnych ludzi (Kukiz). Ma natomiast tę mało znaną zaletę, że jest partią o najbardziej demokratycznym statucie. Zatem tak pół na pół.
  • Odpowiedz