Aktywne Wpisy
Kwas747 +113
Ej kojarzycie te mobilne kawiarnie na rowerach? Właśnie sobie zdałem sprawę że kawa w tym przybytku kosztuje 12 zł. Kumacie? 12 zł za kawę z budy na rowerze ? Tyle samo co w eleganckiej kawiarni w której obsłuży nas kelnerka, odbierze zamówienie, przyniesie kawe, rozliczy przy stoliku. Foodtrucki z burgerami za 50 i kawa z roweru za 12. Jak byłem w Neapolu to w każdej lepszej kawiarni espresso było za 90 centów
d4wid +295
Konfiarze i pisowcy (którzy sami setki tysięcy wpuścili) mają error w głowie.
Ciekawe czy doktur Memcen już się wypowiedział
#polityka #sejm #bekazpisu #bekazprzegrywow #bekazprawakow #konfederacja #neuropa
Ciekawe czy doktur Memcen już się wypowiedział
#polityka #sejm #bekazpisu #bekazprzegrywow #bekazprawakow #konfederacja #neuropa
Kopać umiem, przelewać umiem, pozostaje jeszcze jedna umiejętność - wymiana walut i zarobek na tym:
1. mam swoje dogi wgrane na bter i wszystko fajnie, jednakże teraz tak, jest sobie jakiś wykresik, niby fajnie ale to są jakieś prostokąciki, jakieś zakresy wartości, skąd to się bierze?
2. rozumiem, że wartości się zmieniają co 30 minut?
3. jak chcę sellnąć dogi to mi automatycznie ustala wartość DOGE/BTC, ale widzę, że mogę sobie zmienić na cokolwiek. Od czego to zależy/? Czy mój order się zrealizuje? Jakaś fizyczna osoba kupuje ode mnie te dogi czy to idzie do tego btera?
4. jakieś osobne tabelki są SELL i BUY (rozumiem, że to te niezrealizowane jeszcze) a niżej jednak z obiema (już zrealizowane chyba)
Najlepiej chciałbym jakiś artykuł dogłębnie to wyjaśniający te wykresy i tabelki, bo chciałbym spróbować coś zarobić, jednak chcę to zrobić ze zrozumieniem a nie tak że sprzedam wszystko co mam jeśli uważam, że zaraz wykresik będzie spadać i na odwrót.
#dogecoin #nieogar #kryptowaluty
1. Z handlu walorem.
2. Jakie wartości?
3. BTER giełda, zawsze jest po drugiej stronie ktoś kto chce kupić, stąd oferty kupna.
4. AT, szklana kula, intuicja, informacja jawna + twoja szybka reakcja, przeciek
edit: co do arkusza zleceń to tutaj jest to w miarę przejrzyście i krótko wyjaśnione: http://pl.wikipedia.org/wiki/Arkusz_zlece%C5%84