Wpis z mikrobloga

Pomóżcie Januszowi rozwiać kilka wątpliwości. tylko się nie śmiejcie :(

Kopać umiem, przelewać umiem, pozostaje jeszcze jedna umiejętność - wymiana walut i zarobek na tym:

1. mam swoje dogi wgrane na bter i wszystko fajnie, jednakże teraz tak, jest sobie jakiś wykresik, niby fajnie ale to są jakieś prostokąciki, jakieś zakresy wartości, skąd to się bierze?

2. rozumiem, że wartości się zmieniają co 30 minut?

3. jak chcę sellnąć dogi to mi automatycznie ustala wartość DOGE/BTC, ale widzę, że mogę sobie zmienić na cokolwiek. Od czego to zależy/? Czy mój order się zrealizuje? Jakaś fizyczna osoba kupuje ode mnie te dogi czy to idzie do tego btera?

4. jakieś osobne tabelki są SELL i BUY (rozumiem, że to te niezrealizowane jeszcze) a niżej jednak z obiema (już zrealizowane chyba)

Najlepiej chciałbym jakiś artykuł dogłębnie to wyjaśniający te wykresy i tabelki, bo chciałbym spróbować coś zarobić, jednak chcę to zrobić ze zrozumieniem a nie tak że sprzedam wszystko co mam jeśli uważam, że zaraz wykresik będzie spadać i na odwrót.

#dogecoin #nieogar #kryptowaluty
  • 5
  • Odpowiedz
@Tetriando: Masz spore zaległości delikatnie mowiac. Polecam na stronie http://bitcoin.pl/ przeczytac dla poczatkujacych + wybrac sie na to forum i przeczytac tematy w dziale dla newbie jest tego sporo ale tez nie wszystko Cie interesuje lepiej to zrobic by szybko nie stracic. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@Tetriando: Wyjaśniałem gdzieś komuś pod wpisem btc o co chodzi ze słupkami, ale nie mogę znaleźć. Krótko - słupek pokazuje transakcje z danego okresu (jeśli ustalisz czas 30 minut to każdy słupek będzie pokazywał okres 30 minut). Jedna część słupka (dolna albo górna, zależy od poprzedniego słupka) pokazuje kurs otwarcia w danym okresie - czyli jeśli słupek X zamknął się z 0,5btc to kurs otwarcia Y jest 0,5btc. Druga wartość słupka
  • Odpowiedz
@Tetriando:

1. Z handlu walorem.

2. Jakie wartości?

3. BTER giełda, zawsze jest po drugiej stronie ktoś kto chce kupić, stąd oferty kupna.

4. AT, szklana kula, intuicja, informacja jawna + twoja szybka reakcja, przeciek
  • Odpowiedz
rozumiem, że w wierszach tych tabelek buy i sell jest suma wszystkich ofert na dany przelicznik? w momencie jak następuje wymiana to jak to wygląda kupujący (strona za kupującego) losuje sprzedawcę jak ma więcej niż 1 z tą samą ofertą?
  • Odpowiedz