Wpis z mikrobloga

Beka że w tym programie rządowym jeśli kiedykolwiek miałeś jakaś nieruchomość (np. apartament 18m2) to już jesteś #!$%@? bogolem i jak chcesz założyć rodzinę kupić coś większego to nie skorzystasz. Skorzystać mogą jak zauważyli już słusznie wykopki: oskarki co mieszkali w mieszkaniu rodziców/dziadków, wezmą preferencyjny kredyt a hajs wrzuca na lokatę

#gorzkiezale
#bekazpisu
Niechcesieobudzic - Beka że w tym programie rządowym jeśli kiedykolwiek miałeś jakaś ...

źródło: comment_1671435268cuKymkoRpvZim2sNLt8FfX.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Niechcesieobudzic: apartament 18 metrów to nie mieszkanie, tylko lokal na vacie 23%
Program tylko ugruntuje aktualne podziały.
Tym, którzy mają mieszkania wzrośnie wartość, a maksymalny limit 500k pozwoli na zakup kawalerki w WWA/35 metrów w wojewódzkim.
  • Odpowiedz
@VincentAdultman: ten program jest tylko dla małego procenta osób więc czemu niby ceny mają wzrastać? Kto ma kasę to już na pewno kupił i się do tego programu nie kwalifikuje. Dodatkowo trzeba mieć zdolność i wkład własny więc w dużej większości skorzystają młodzi ludzie pracujący w IT ale oni i tak już pewnie kupili na niskich stopach i przeszli na stałe
  • Odpowiedz
  • 0
@RadeqW: w obecnie przedstawionej formie (zachowanie obecnej zdolności kredytowej) program służy tylko młodym 25-30, którzy pracują w korpo/IT xD
To nigdy nie była i nie będzie grupa wyborców PiSu, nie uwierzę że w nich celują i że nie zmienią kilku punktów żeby zwiększyć dostępność.

Jeśli rzeczywiście to przejdzie w takiej formie, to szykują mi wspaniały prezent na święta xDD
  • Odpowiedz
  • 0
@Lorenzo_Sicario: no to fliperzy przez słupy robiliby tak, żeby zawsze była max 1 nieruchomość na osobę. Już lepiej wprowadzić jakiś limit typu, możliwość skorzystania raz na 10 lat czy coś, aczkolwiek wtedy po prostu trzeba by dłużej szukać słupów.
  • Odpowiedz
@YeezusOfSuburbia: ja nawet nie bardzo wiem, jak oni to chcą sprawdzać - jest mnóstwo osób bez działu spadku które są właścicielami nieruchomości a w żadnym rejestrze o tym informacji nie ma ;)
  • Odpowiedz