Wpis z mikrobloga

Witam,

3 lata temu zleciłem pewnemu wykonawcy z olx renowacje drzwi drewnianych z kamienicy. Na początku wykonywał swoją prace rzetelnie i przyjeżdzał codziennie, natomiast w pewnym momencie gdy odebrał drzwi by zrobić je w warsztacie przestał cokolwiek robić i bujam się już tak dobre 2 lata z nim. Mam podpisaną umowe, że miał to skończyć powiedzmy w maju 2020.
Już było pismo od adwokata przedsądowe o wykonanie usługi, kilka telefonów od niego i znowu milczy i nie widzialem go dalej.

Moje pytanie brzmi - jak ma teraz wyglądać pismo do sądu? na jaki kodeks/przepis sie powołać ma ktos jakiś wzór?
No i czy jest sens robić to bez adwokata? bo jednak kwota sporu to bedzie mysle jakies 5 tys a pismo i adwokat w sadzie to bedzie pewnie tez z 3 tys.

#sadownictwo #prawo #remont
  • 5
  • Odpowiedz
@s---k: Kilka razy byłem już pod jego adresem, nic to niestety nie dało. Groził mi jeszcze ze zgłosi mnie na policje za zakłócanie miru, takie to mamy prawo ze raczej by mnie jeszcze dojechali hehe
  • Odpowiedz
Chce aby mi oddał pieniądze które dostał za te robocizne której nie skonczył - zaliczka, do tego wezwac go do zrobienia tego lub najlepiej do tego, abym mógł wezwac innego wykonawce by to zrobił i bym mógł sciagac z tego nieuczciwego hajs (wtedy pewnie komornik wjedzie) do tego przedmiotem sporu bedzie telewizor, ktory przez brak zabezpieczenia drzwi zostal uszkodzony i podpisal mi pismo ze mi odda hajs - do tej pory rowniez
  • Odpowiedz