Aktywne Wpisy
elozapiekanka +34
TLDR - szukam pracy juz od polowy maja i gowno
mam codzienie 3-5 tel z hr oraz mam raz na tydz rozmowe tech i nic
wiecej info tutaj
https://wykop.pl/wpis/73118051/tldr-szukam-pracy-jako-java-developer-juz-4-msc-i-
cv mam spoko bo mam rozmowy z hr (cv pisalem pod baby z hr bo czesto ludzie tehcniczni nie patrza na nie a pierw hr ocenia czy przejde dalej)
https://ibb.co/WycDY4B
jak wysylalem cv w jezyku ang to zero odzewu a jak wysyalm cv
mam codzienie 3-5 tel z hr oraz mam raz na tydz rozmowe tech i nic
wiecej info tutaj
https://wykop.pl/wpis/73118051/tldr-szukam-pracy-jako-java-developer-juz-4-msc-i-
cv mam spoko bo mam rozmowy z hr (cv pisalem pod baby z hr bo czesto ludzie tehcniczni nie patrza na nie a pierw hr ocenia czy przejde dalej)
https://ibb.co/WycDY4B
jak wysylalem cv w jezyku ang to zero odzewu a jak wysyalm cv
bruhmomentow +10
ile macie zwykle otwartych kart w przeglądarce?
Jak tylko #wojna w ich kraju się skończy to wrócimy do poprzedniego status-quo. Nie będzie z ukraińskiej strony żadnych ustępstw w kwestii "potworów" z UPA, Szuchowicza czy Bandery tudzież wydarzeń na Wołyniu - dla nich to nadal będą "bohaterzy" lub wydarzenia, do których z "różnych powodów" nie warto wracać. Znowu uwidocznią się zakazy ekshumacji w miejscach gdzie dochodziło do "eskalacji konfliktu z Polakami", zasłanianie lwów na Cmentarzu Orląt Lwowskich i inne antypolskie działania jak np. sugestie, że część Rzeczpospolitej to rdzenne ziemie Ukraińskie, które im się należą - generalnie dość szybko zapomną (jeśli już nie zapomnieli) kto im najbardziej pomógł w trudnych i ciężkich czasach kacapskiej zawieruchy.
Politycy ukraińscy usilnie chcą ostatnio pokazać, że następnym razem warto się wypiąć na ich obywateli oraz kraj, rzucić krótkie иди на х
*
й, a następnie pozamykać granice. Skala wsparcia jaką otrzymali od Polski przechodzi wszelkie wyobrażenie i jest bez wątpienia bezprecedensowe (zwłaszcza w świetle oskarżeń, które kierowali wobec Polski przedstawiciele lewicy sugerujący jakobyśmy byli bestiami niezdolnymi do empatii wobec osób uciekających przed wojenną pożogą) a oni wręcz plują nam w twarz doskonale wiedząc, że ich pewne działania nie spotykają się, delikatnie mówiąc, z naszą akceptacją i będą niczym więcej jak tylko eskalacją "starych" waśni.Ci ludzie świadomie i z premedytacją podejmują decyzje, które godzą w interes naszego państwa oraz jego historię i pamięć o ofiarach pomordowanych przez "bohaterów" z UPA i podobnych - pomimo całej pomocy jaką otrzymali od Polski i Polaków. Niech robią tak dalej, a poparcie dla ich sprawy lawinowo spadnie.Już teraz słychać opinie, że dobrze, że tłuką ruskich a przy okazji sami się wykrwawiają bo będzie mniej banderofilów lubujących się w nazistowskiej symbolice i zbrodniach. Postępowanie polityków Ukraińskich jest szkodliwe także dla obywateli Ukrainy - wiele osób w Polsce będzie patrzyła na nich przez pryzmat wypowiedzi osób u władzy. Nie wszyscy Ukraińcy popierają antypolską retorykę, szkoda jednak, że tak niewielu wobec niej protestuje.
Należy też jak najszybciej zaimplementować procedury weryfikujące wsparcie dla tych - nie może być tak, że wykorzystują na nasz wyczerpany i ułomny system. Przede wszystkim jednak to Polacy w Polsce powinni być najważniejsi. Ucieczka przed wojną w żaden sposób nie tłumaczy niecnego postępowania wielu z nich. Przede wszystkim wsparcia powinna udzielać cała "Unia", a zwłaszcza państwa zachodnie, które nie słuchały Polski gdy ta mówiła, że Rosja stanowi największe zagrożenie dla naszej cywilizacji.
Generalnie jest to mój drugi wpis w tym tonie - ciekaw jestem czy ten również zostanie skasowany w imię walki z wolnością słowa. O Ukrainie należy mówić dobrze albo wcale, prawda?
Nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym. #polityka
@Xeardo: I oddać ich ruskim, bo bez wsparcia Ukraina nie miałaby najmniejszych szans się obronić. Super pomysł, dłuższa granica z ruskimi napewno poprawiałaby naszą sytuację w regionie. Super pomysł, powinieneś rządzić w tym kraju.
Nie.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Xeardo: Bo ten ma duże wsparcie ze strony zachodu. Jak myślisz, ile by dali radę bez niej co proponujesz?
Dlatego do kompletu dołóżmy jeszcze z kilkaset km. A co, jak iść na całość to na całość.
Przecież obecna granica, która również liczy kilkaset kilometrów, wystarczy kacapom do ataku.
To wsparcie nadal jest minimalne, UA nie otrzymuje najbardziej zaawansowanego sprzętu i broni.
teraz jest wszystko super miód i orzeszki ale jak z jakiegoś powodu im się przestawi wajcha odnośnie polski to będziemy mieć śmiertelny problem a my oczywiście jak zwykle obudzimy się z ręką w nocniku