Aktywne Wpisy
wfyokyga +94
Dobranoc
Szarmancki-Los +19
Zawsze jak gram w gierki to robię to jednym schematem, mianowicie być jak najbardziej szlachetny i nie popełniać żadnych przestępstw, o ile to jest niezbędne fabularnie.
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
#elonmusk #ukraina #longtermizm
Tymczasem trzeba zrobić dokładnie odwrotnie - poświęcić wszystkie zasoby na istoty, które już istnieją, a nowych po prostu nie tworzyć.
https://www.wykop.pl/wpis/57137393/ostatnio-mialam-taka-rozkmine-czy-istnieja-antynat/
Załóżmy, że taki "jeden mirek" istnieje. Od razu widać, że to dla niego
W jaki sposób? Natalizm można wyprowadzić z antynatalizmu? ...
Naprawdę, proponuję po prostu trochę się zastanowić nad tymi argumentami. Proponować mogę.
A wątek jest (ostatecznie) o granicach antynatalizmu - co jest, a co nie jest antynatalizmem.
@Manah: Mówisz że z chorobą umysłową?
@Manah: To jest dziwna filozofia: "skocz do kadzi z kwasem, zobaczysz, może ci się pod koniec spodoba". Lepiej nie skakać.
Jest ryzyko, daj spokój, unikniesz nieszczęścia.
Moi rodzice