Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

#elektronika #oscyloskop #rigol #programowanie #embedded
rigol: 9" ekran robi robotę, UI trochę mułowate, dekodowanie protokołów też z opóźnieniem (jakby tylko robione w idle, więc przez ułamek sekundy możesz mieć na ekranie nowy przebieg i stare dekodowanie), hakowanie przez patchowanie binarki, więc po każdej aktualizacji musisz powtarzać. Interfejs webowy jest, ale nie rzuca na kolana. Od biedy nadaje się do zrzutów ekranu.
siglent - mały, zgrabny, można shakować trwale do 200MHz, WebInterface działa
@chodzacy_internet:
w rigolu ekran web odświeża się dosłownie 1x na sekundę - interfejs webowy ściąga pliki PNG z oscyloskopu.
W siglencie komunikacja leci po websockecie i miałem ~15 obrazów na sekundę.
Sam musisz ocenić czy chcesz pracować z odświeżaniem 1FPS.
źródło: comment_1666592074mc71PqahtgxcFwyBFiLwtw.jpg
PobierzPamiętaj, że siglent nie ma ekranu dotykowego i gałki ma z kategorii "tanie", więc trzeba się przyzwyczaić do pewnych upierdliwości przy regulacji.
źródło: comment_16666398836uQIx4Y9nHRlG188dfPcFA.jpg
Pobierz