Wpis z mikrobloga

2439 + 1 = 2440

Tytuł: Mój szef
Autor: Melissa Darwood
Gatunek: literatura obyczajowa, romans
Ocena: ★★★★★
ISBN: 9788395681622
Wydawnictwo: Melissa Darwood
Liczba stron: 360
Kolejne romansidło z tym samym schematem: on niby coś, ale jest dziwny (i tu wstaw odpowiednie: wampir Edward/zboch Grey/gangus-ten z 365 dni/etc), ona niby nic, ale jednak ciągle o nim fantazjuje. I w końcu fantazje zaczynają się spełniać. A więc, kolejna w zasadzie taka sama książka, tylko zmienione nazwiska, profesje i dziwactwa.
Tutaj autorka nie zdradza od początku co dolega bohaterowi, ale da się to wykoncypować już na pierwych stronach.
Co do samej treści i jak mi było, gdy to czytałam... Pierwsze pół książki zjadłam chyba w 2 godziny, autorka nie wydłuża niczego na siłę, jak trzeba to przeskok o 3 miesiące, to lubię. Akcja się toczy dobrym tempem i dodatkowo jest nakręcana zabawnymi tekstami głównej bohaterki. Trochę Chyłka, ale mniej wulgarna i w zasadzie zabawniejsza. Z momentu 'Panie Janie, pora wstać' śmieję się do teraz, co oznacza, że autorka nadaje na moich falach jeśli chodzi o dowcip.
Z minusów - druga część książki jest zatrważająco monotematyczna, i chyba jestem tym już zmęczona. W dodatku akcja ustała, i w sumie nic się tam nie dzieje.
Dla zapracowanych mamusiek, które nie mają czasu iść w wielosezonowy serial, dobry wybór na jeden-dwa wieczory, aby w prosty sposób dostarczyć rozrywkę. Dla osób o minimalnie wyszukanych gustach literackich, nie warto, bo to już było.

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

#bookmeter #literaturaobyczajowabookmeter #romansbookmeter
Pobierz karolinana - 2439 + 1 = 2440

Tytuł: Mój szef
Autor: Melissa Darwood
Gatunek: literat...
źródło: comment_1666307701jCSCTdqfD2AQvafbsnTM59.jpg